Plan International klaar om hulp te bieden na orkaan Irma

  • 7 september 2017

Orkaan Irma zal, na een totale verwoesting achtergelaten te hebben op de bovenwindse eilanden, vandaag de Dominicaanse Republiek en Haïti bereiken met windsnelheden van wel 295 km per uur. Irma blijft een orkaan van de categorie vijf. Plan International staat klaar om hulp te bieden. Plan’s eerste zorg gaat uit naar kinderen en hun families omdat zij extra kwetsbaar zijn.

“Haïti is een van de armste landen ter wereld en is nog aan het opkrabbelen uit de verwoestingen van zowel de aardebeving in 2010 als orkaan Matthew in oktober 2016”, aldus Marie Therese Frederique Jean-Pierre, directeur van Plan Haïti.

Schoon water, voedsel en bescherming van levensbelang

De verwachting is dat orkaan Irma huizen en gewassen totaal zal vernietigen, en de toegang tot eerste levensbehoeften zal bemoeilijken. Plan-medewerkers ter plekke monitoren de situatie nauwlettend en bereiden kinderen en hun families voor op de nasleep van de orkaan. Plan heeft noodhulppakketten met daarin bijvoorbeeld waterzuiveringstabletten naar het gebied gebracht omdat toegang tot schoon water na de orkaan vaak problematisch is. Het drinken van vervuild water kan leiden tot ziektes als cholera en vooral kinderen lopen risico. Ook hygiënekits met daarin zeep en tandpasta zijn alvast naar het gebied gebracht en materialen om voor beschutting te zorgen zoals tentdoeken en hout. De orkaan raast donderdag over het gebied heen, en pas daarna zal duidelijk worden wat de exacte omvang van de ramp is.

Er is geld nodig om de kinderen en hun families in Haïti en de Dominicaanse Republiek te helpen.

Elke bijdrage is welkom.

Steun kinderen en hun families

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.