Dutch Relief Alliance biedt hulp in Sudan

  • 20 februari 2020

Als lid van de Dutch Relief Alliance (DRA) is Plan International Nederland onderdeel van de Joint Response Sudan, samen met World Vision en ICCO. De Dutch Relief Alliance is een samenwerking van 16 Nederlandse hulporganisaties en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dankzij de structuur van de DRA kunnen deelnemende organisaties snel en effectief reageren op humanitaire crises. 

Lees hier meer over de Dutch Relief Alliance

Grootschalige migratie en voedseltekorten

Sudan heeft een politiek turbulente tijd achter de rug van burgerprotesten, stakingen en burgerlijke ongehoorzaamheid. Deze werd door de regering met hevig geweld beantwoord. Het land ging daarna een overgangsfase in, waardoor burgerlijke vertegenwoordigers en militaire ambtenaren het land nu besturen. Ondanks deze transitie is humanitaire hulpverlening in Sudan nog steeds van groot belang.
Dit komt ten eerste door de grootschalige migratie van de Sudanese bevolking als gevolg van de conflicten. Ten tweede is er een groot voedseltekort in Sudan vanwege klimaatverandering en de sociaal-culturele omstandigheden. Een derde reden voor de noodzaak van humanitaire hulp is het toenemende aantal vluchtelingen, asielzoekers en migranten naar Sudan.

Hoe helpen de organisaties?

De Joint Response van Plan International Nederland, World Vision en ICCO in Sudan biedt humanitaire hulp aan de Sudanese bevolking en vluchtelingen om ze te voorzien van essentiële basisvoorzieningen en hun zelfredzaamheid te vergroten. De Joint Response voert activiteiten uit die zich richten op voedselzekerheid, bescherming van kinderen, Water, Sanitatie en Hygiëne (WASH), gezondheidszorg en het tegengaan van gendergerelateerd geweld. In het gehele programma wordt rekening gehouden met de verschillende behoeften van mannen, jongens, meisjes en vrouwen. Al bestaande ongelijkheden verergeren vaak tijdens een humanitaire crisis, waardoor bijvoorbeeld geweld tegen meisjes en vrouwen toeneemt.

Lees ook: oorzaken en gevolgen van kindhuwelijken
 
 
 
 
 

Red levens!

Stel je voor dat er geen IC is, geen voorlichting, geen zeep, geen water. De gevolgen van het coronavirus zullen voor veel families en kinderen desastreus zijn. Help mee om verspreiding tegen te gaan.

Waterfilter webshop cadeau
Doneer eenmalig!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.