Award voor voormalig Plan-ambassadeur

  • 1 maart 2018

De award voor de Vrijwaring van Vrees 2018 is toegekend aan de Nepalese Urmila Chaudhary. Ze ontvangt de award voor haar moed en vastberadenheid om een einde te maken aan het systeem van kinderslavernij in haar land en voor haar strijd voor meisjesrechten, in het bijzonder hun recht op onderwijs.

award

In 2008 kwam Urmila met hulp van Plan International vrij, na meer dan elf jaar te zijn uitgebuit als huisslaaf.  Ondanks de risico’s voor haar persoonlijke veiligheid (Urmila werkte bij een overheidsfunctionaris en wist vertrouwelijke informatie) is Urmila tegenwoordig een invloedrijke jonge vrouw en mensenrechtenactiviste geworden in en voor haar gemeenschap. Ze is medeoprichter van het Freed Kamlari Development Forum (FKDF), een Nepalese non-profit organisatie die kindslaven opspoort en redt.
Door voortdurend en publiekelijk op te komen voor de rechten van kindslaven en de rechten van meisjes in Nepal, is Urmila voor velen een inspiratie en een rolmodel geworden.

Urmila Chaudhary: slavenkind strijdt tegen uitbuiting

Roosevelt Four Freedoms Awards

Elk jaar worden de Roosevelt Four Freedoms Awards uitgereikt aan mannen, vrouwen en organisaties die op inspirerende wijze invulling geven aan de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt: Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van godsdienst, Vrijwaring van gebrek en Vrijwaring van vrees. De Roosevelt Foundation in Middelburg en het Franklin and Eleanor Roosevelt Institute in New York werken samen om iedereen, waar ook ter wereld, te motiveren zelf invulling aan de woorden van Roosevelt te geven.

Meer over de Rosevelt Four Freedoms Awards

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.