Tiffany maakt haar dromen waar: “Vandaag ga ik afstuderen”

“Geen dromer is te klein en geen droom te groot om te verwezenlijken,” vertelt Tiffany, een jonge vrouw uit Manabí, Ecuador.

Tiffany is de jongste uit een gezin van zeven kinderen. Ze was pas zes jaar oud toen ze op het vliegveld afscheid moest nemen van haar ouders. Ze vertrokken beide naar Italië, op zoek naar werk om hun gezin, dat het financieel moeilijk had, te onderhouden. Ondanks dat haar oudere zus Rosa haar liefdevol opving, was ze opgelucht toen ze drie jaar later weer terugkwamen naar Ecuador. Afgezien van de migratie van haar ouders had ze toch een fijne jeugd. Ze genoot van het platteland waar ze woonde, van de fruitbomen, de dieren en de frisse lucht.


Onderwijs verandert de wereld

Tiffany’s vader was streng, maar had een groot hart en stond altijd voor iedereen klaar. Haar moeder was een vrolijke, actieve, hardwerkende en sterke vrouw. Haar moeder heeft zelf nooit kunnen studeren, omdat haar ouders (Tiffany’s grootouders) niet in onderwijs geloofden. Tiffany’s ouders besloten het anders te doen en deden er alles aan om te zorgen dat hun kinderen wel naar school konden gaan. Ze waren er namelijk van overtuigd dat onderwijs het belangrijkste middel is om de wereld te veranderen.

Nimaatu heeft een eigen radioshow: “Ik wil opkomen voor ongetrouwde moeders”

Tegenslagen

Helaas volgde er in 2016 opnieuw tegenslag. Tiffany’s vader kreeg kanker en overleed twee jaar later. Niet lang daarna, in 2020, werd ook Tiffany’s moeder, die haar geleerd had voor haar dromen te vechten, ziek. Ze raakte besmet met COVID-19 en overleed aan de gevolgen van de ziekte.

Als Tiffany hieraan terugdenkt krijgt ze een brok in haar keel. “Toch gaf het me de kracht verder te gaan en mijn dromen na te jagen.” Ze vertelt dat haar ouders haar geleerd hebben door te zetten, maar ook nederig te zijn. Door de tegenslagen is ze een weerbare jonge vrouw geworden, die inziet dat ze van alle mooie momenten moet genieten. Ze heeft geleerd te luisteren, maar ook haar stem te verheffen om op te komen voor haar rechten en die van anderen.

Afgestudeerd

Onlangs rondde ze haar opleiding tot Klinisch Laborant af, een doel dat ze dankzij haar doorzettingsvermogen, inzet en discipline heeft weten te bereiken. Om haar studie te bekostigen, ontving ze een studiebeurs van Plan International.

Met behulp van deze studiebeurzen ondersteunt Plan International jonge vrouwen als Tiffany die willen doorstuderen. En die beurs hebben veel jongeren hard nodig. Een opleiding volgen in Ecuador is gratis, maar de universiteiten zijn vaak in de grote steden, ver van de plattelandsomgeving waar de ontvangers van de beurs wonen. Met de beurs kunnen zij kosten voor bijvoorbeeld de reis naar de universiteit, eten en toegang tot het internet betalen. Zo krijgen ook de meest kwetsbare jongeren toegang tot onderwijs en kunnen ze hun opleiding afmaken.

“Ik ben blij en trots dat ik mijn studie heb kunnen afmaken, mede dankzij de steun, de begeleiding en de studiebeurs die ik kreeg van Plan International. Ik heb meer zelfvertrouwen en weet nu veel meer over gender, gelijkheid en bescherming. Vandaag komt mijn droom uit en ga ik afstuderen,” zegt Tiffany.

Op de hoogte blijven van het werk van Plan International? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Dromen komen uit

Ze ziet zichzelf als een mondige vrouw. Een dromer die gedisciplineerd en positief is en die altijd haar steentje wil bijdragen. Die kwaliteiten hebben haar geholpen haar dromen waar te maken.
“Ik heb geleerd mijn stem te verheffen en op te komen voor mijn rechten en die van andere meisjes. Ik raad alle meisjes aan doelen te stellen en een plan te maken om hun dromen waar te maken. Het leven zal altijd obstakels kennen, maar je moet niet opgeven en altijd je dromen blijven najagen”, vertelt ze.

Het Plan International Scholarship project wordt deels bekostigd met giften uit nalatenschappen. Zo krijgt een gift uit een nalatenschap een bijzondere betekenis in het leven van meisjes.

Ieder kind heeft recht op een goede opleiding

Steun meisjes zoals Tiffany

Doneer nu
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.