Misbruikt door vissers en toeristen

Mariana uit Nicaragua werd op haar elfde de seksindustrie ingelokt. Een jaar lang werd ze misbruikt door vissers en toeristen. Nu krijgt ze psychologische hulp en gaat ze weer naar school.

Mariana (13) woont in Masachapa, een toeristisch vissersdorp op twee uur rijden van Managua. Ze komt uit een arm gezin en heeft een alcoholverslaafde vader. Toen ze nog maar elf jaar oud was, werd ze door haar manipulatieve vriendje de seksindustrie ingelokt.

Down to zero

Seksueel uitgebuit

Meer dan een jaar werd ze seksueel uitgebuit door lokale vissers en toeristen in de door drank en drugs overgoten strandplaats vol bordelen en bars. Kinderprostitutie wordt in dit kwetsbare gebied als iets normaals gezien. Mariana ging van school af. Ze schaamde zich zo voor haar situatie dat ze zelfmoordgedachten kreeg. Van haar familie kreeg ze weinig steun.
Lees meer over seksuele uitbuiting in ons dossier

Gespecialiseerd team

In november 2016 kwam Mariana in contact met Tesis, een Nicaraguaanse organisatie die onderdeel is van de Down to Zero alliantie, waar ook Plan bij aangesloten is. Sindsdien krijgt het meisje psychologische hulp van een gespecialiseerd team dat haar helpt om haar depressie te overwinnen.
Lees meer over de Down to Zero alliantie

Het gaat nu beter, al zijn er nog steeds dagen dat ik me slecht en vies voel.

Zelfvertrouwen

Ze wordt geholpen om haar zelfvertrouwen terug te krijgen en de gevoelens van schaamte en schuld achter zich te laten. Ook haar familie wordt hierbij betrokken. “Wat mij is overkomen, gebeurde omdat ik naïef was, maar ook omdat ik door niemand werd gesteund. Het gaat nu beter, al zijn er nog steeds dagen dat ik me slecht en vies voel.”

Stapje voor stapje vooruit

Mariana krijgt ook praktische hulp om haar leven opnieuw vorm te geven: terug naar school, kritischer zijn bij het kiezen van vrienden. Binnen een jaar is er veel veranderd. Ze heeft beter contact met haar familie, zeker met haar moeder, die ze helpt met het verkopen van voedsel om het gezinsinkomen aan te vullen. “Stapje voor stapje wordt mijn leven beter. Ik woon weer thuis, ik ga weer naar school en op zaterdag spreek ik met vriendinnen af. Ik ga het vanaf nu allemaal beter doen.”

Samen strijden we tegen seksuele uitbuiting

Help je mee?

Doneer eenmalig € 5

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.