Deze vijf strijders zorgen wereldwijd voor verandering

Wereldwijd strijden sterke meisjes en vrouwen voor gelijke rechten. Ze vechten tegen kindhuwelijken en seksueel geweld, promoten toegang tot goed onderwijs en laten hun stem horen bij de Verenigde Naties. Deze dappere meiden veranderen de wereld.

Shalini gaf 2.500 kinderen officieel bestaansrecht

Aanmelden Nieuwsbrief

Nadat Shalini (21) haar eigen kindhuwelijk voorkwam, was ze vastbesloten hetzelfde voor andere kinderen te doen. Met succes, want in de afgelopen jaren stopte Shalini al een tiental kindhuwelijken. Daarnaast heeft ze ervoor gezorgd dat 2.500 kinderen officieel bestaansrecht hebben gekregen. Ze regelde een geboortebewijs voor hen en gaf de kinderen daarmee een identiteit én toekomst.

Lees het hele verhaal van Shalini hier

Uma maakt korte metten met geweld tegen meisjes

Girl from India

Uma (20) heeft het haar levensdoel gemaakt om geweld tegen meisjes en jonge vrouwen in India terug te dringen door onderwijs toegankelijker te maken. Als maatschappelijk werker bij een hulporganisatie zette ze zich in voor kinderrechten, schoolverlaters, volwassenenonderwijs en vrouwenzaken. Nu is Uma youth advocate bij de jongerenlobbygroep van de Girls Advocacy Alliance (GAA), die zich inzet voor gelijke rechten en kansen voor jonge vrouwen.

Lees het hele verhaal van Uma hier

Carmela ontsnapte aan misbruik en strijdt nu tegen mensenhandel

De Filipijnse Carmela (24) werd als kind mishandeld en verkocht door haar moeder. Juist door haar verleden zet Carmela zich nu onvermoeibaar in tegen kindermisbruik en mensenhandel. “Ik ben aan de mensenhandel ontkomen. Nu voel ik de verantwoordelijkheid om anderen te helpen die nog steeds in die hel leven en denken dat er geen uitweg is.”

Lees het hele verhaal van Carmela hier

Mellicentia heeft een droom

Mellicentia youth advocate

Mellicentia (17) is een belangrijke stem binnen de Girls Advocacy Alliance (GAA). Als youth advocate ging ze in september naar Genève, waar ze met een bevlogen speech indruk maakte op de leden van het VN-Kinderrechtencomité. Na afloop zei iemand tegen haar dat ze niet zou misstaan als het hoofd van de VN. Nu is dat Mellicentia’s droom.

Lees het hele verhaal van Mellicentia hier

Faridah (19): “Ik spreek namens duizenden meisjes die geen stem hebben.”

Faridah (19) woont in een van de sloppenwijken van Kampala, de hoofdstad van Uganda, waar vrouwen en meisjes vaak niet veilig over straat kunnen. Met de hulp van Plan is ze met jongeren uit de buurt een veiligheidsgroep gestart die meiden helpt bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en assertiviteit. Op 24 september sprak Faridah, als onderdeel van Wereldmeisjesdag, op de 73ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties over de rechten en behoeften van adolescente meisjes in crisissituaties.

Lees het hele verhaal van Faridah hier

Samen zorgen we dat meiden in veiligheid kunnen leven.

Strijd jij mee voor de bescherming van meisjes?

Doneer eenmalig € 5

 

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.