Neem ons op in uw testament

Is uw toegift voor Plan International Nederland?
Plan International maakt zich sterk voor een beter leven van kinderen in ontwikkelingslanden door hen een kans te geven om naar school te gaan, voor zichzelf op te komen en door hen te beschermen. Plan International richt zich daarbij vooral op meisjes, die wereldwijd worden achtergesteld en gediscrimineerd.

Ook u kunt zich inzetten voor deze meisjes. Zelfs wanneer u er niet meer bent. Met een toegift kunt u nog één keer opkomen voor wat u belangrijk vindt. Door Plan International Nederland op te nemen in uw testament, kunt u uw idealen laten voortleven. Zo draagt u bij aan onze projecten, waardoor meisjes de kans krijgen om uit te groeien tot sterke vrouwen die hun eigen beslissingen nemen. Met uw nalatenschap begint hun toekomst!

nalaten
M. Vullinghs en R. Huigen

“Wij geloven in de kracht van onderwijs aan meisjes in ontwikkelingslanden en steunen via Plan International Nederland een dochter in India. Wij zien graag dat Plan dit werk kan blijven doen. Daarom legateren we in onze testamenten aan Plan International Nederland om zo ook andere meisjes en hun gemeenschap kansen te geven.”
M. Vullinghs en R. Huigen

Hoe regelt u het?

Hoe u wilt nalaten aan Plan International Nederland, heeft u volledig zelf in de hand. In uw testament kunt u precies aangeven hoe u het hebben wilt. U kunt kiezen voor een legaat, waarbij u een vast bedrag of een erfstuk aan Plan International Nederland nalaat.

Misschien denkt u dat u helemaal niets heeft om na te laten, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het kan groot of klein. Een legaat kan bijvoorbeeld een huis zijn, maar ook een aandelenportefeuille of een enkel kunstwerk.

Een erfstelling is een andere mogelijkheid, dan wijst u een bepaald percentage van uw bezit toe aan Plan International Nederland. Daarmee benoemt u ons feitelijk als (mede)erfgenaam. Dit regelt u allemaal bij de notaris, hij of zij kan u precies uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

Een rustig idee

Het besef dat uw nalatenschap goed is geregeld, kan rust geven. Ook fijn om te weten: als u nalaat aan Plan International Nederland gaat er geen cent naar de belasting. Erkende goede doelen als Plan International Nederland zijn namelijk volledig vrijgesteld van successierechten over inkomsten uit nalatenschappen. Dit betekent dat elke postume gift volledig wordt gebruikt om kinderen in ontwikkelingslanden te helpen.

Armand van Stralendorff

Misschien wilt u dat uw gift naar een specifiek project gaat, of heeft u andere vragen over het opnemen van Plan International Nederland in uw testament. Voor een persoonlijk advies staat onze relatiemanager Armand van Stralendorff voor u klaar. Bel of mail hem gerust. Armand van Stralendorff, tel. 020 – 549 55 20  of armand.van.stralendorff@plannederland.nl.

Gegevens voor notaris

Als u besluit om Plan International Nederland op te nemen in uw testament heeft uw notaris deze gegevens nodig:
Stichting Plan International Nederland, gevestigd te Amsterdam
Postbus 75000, 1070 AA Amsterdam
Kamer van Koophandel Amsterdam: 41198890

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

Nalaten aan Plan International Nederland kan ook zonder een uitgebreid gesprek bij de notaris. U kunt het eenvoudig, in uw eigen tempo én goedkoop online regelen. Wij werken daarvoor samen met NuTestament. U betaalt hier geen uurprijs maar een vast laag bedrag. Het ondertekenen van het testament gebeurt wel bij de notaris.

Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl

“Mijn moeder zette zich haar hele leven in voor anderen: als verpleegkundige, vrijwilliger en sponsor. Voor ons was het logisch dat ze Plan International Nederland had opgenomen in haar testament. Het is een fijne gedachte dat de kinderen nog worden gesteund, ook nu mijn moeder er niet meer is.“
K. Knowles

nalaten
Elske Mus

“Ik ben al heel lang sponsor van Plan International Nederland en heb veel kinderen gesteund in verschillende landen. Nu sponsor ik een meisje in Sri Lanka. Plan International doet goed werk; dat wil ik ook na mijn dood blijven steunen. Daarom neem ik Plan International Nederland op in mijn testament.”
Elske Mus

“We hebben goed contact met onze sponsorkinderen. Fijn dat we iets voor hen kunnen betekenen. We geloven in het werk van Plan International, nu en in de toekomst. Daarom hebben we Plan International Nederland in ons testament laten opnemen. We laten specifiek een bedrag na voor beter meisjesonderwijs.”
Ine en Zeger Braber

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.