Yes-R en Rocky Hehakaija starten zoektocht naar de beste voetballende meiden van Nederland

  • 18 april 2017

In mei en juni organiseert La League samen met o.a. de Johan Cruyff Foundation en clubs uit de Eredivisie Vrouwen diverse evenementen om aandacht te vragen voor meidenvoetbal. Door mee te voetballen tijdens een van de evenementen, maken de meest getalenteerde speelsters kans op een plek in de finale in het Olympisch Stadion. Straatvoetbalheldin Rocky Hehakaija en rapper Yes-R zullen zoeken per toernooi de beste voetbalster tijdens 4 tegen 4 wedstrijden op de Cruyff Courts. De kick-off wedstrijd vindt plaats op 3 mei op het Cruyff Court Sumatraplantsoen in Amsterdam. Inschrijven is gratis en kan via: www.laleague.com.

Battle tussen Yes-R en Rocky

Meiden tussen 10 -20 jaar kunnen meedoen aan de toernooien op meerdere locaties in het land. Met de speciaal geselecteerde teams gaan zij op 2 september tijdens een grote La League-finale in het Olympisch Stadion tegen elkaar de battle aan. Daarnaast worden op de Cruyff Courts poule-wedstrijden gespeeld, waarvan het winnende team een plek in de finale verdient. Ook wordt er tijdens de La League finale in het stadion een wedstrijd gespeeld met bekende (ex)voetballers en hun dochters, waaronder Ronald en Demi de Boer.

Yes-R: “Ik weet zeker dat mijn team gaat winnen! Ik vind winnen belangrijk, maar voor meisjes kan voetbal zo veel meer betekenen. Als coach van het team van mijn zoon, zie ik dat het vanzelfsprekend is dat jongens voetballen, terwijl een teamsport ook meisjes sterker kan maken.

Voetbal als middel voor sterke meiden

Meidenvoetbal is erg populair, het is zelfs een van de snelst groeiende sporten ter wereld. Tegelijkertijd stoppen veel meisjes met voetballen, vooral tijdens hun tienerjaren. Terwijl voetbal dan juist belangrijk kan zijn voor het zelfvertrouwen van meisjes. Rocky: “Voetbal heeft mij gemaakt tot de vrouw die ik vandaag ben, ik heb geleerd hoe het is om met tegenslagen om te gaan, samen te werken, slim te spelen maar boven alles heb ik geleerd in mezelf te geloven en mezelf te waarderen. Met La League stimuleren we meisjes wereldwijd om te gaan en blijven voetballen.”

Naast beweging en plezier, draagt voetbal bij aan eigenwaarde, kracht en zelfvertrouwen van meisjes. In ontwikkelingslanden als Brazilië en Nicaragua wordt voetbal ingezet om moeilijke onderwerpen als seksualiteit bespreekbaar te maken. Zo blijkt voetbal, gecombineerd met inhoudelijke workshops over de rol van meisjes in de samenleving een goed middel om tienerzwangerschappen en kindhuwelijken tegen te gaan. La League wil dat meisjes met behulp van deze teamsport een impuls kunnen geven aan hun eigen ontwikkeling.

Over La League

La League is een nieuw initiatief van Plan Nederland in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, Women Win, SportsGen, het Olympisch Stadion en clubs uit de Eredivisie Vrouwen. Zij willen met La League dat zoveel mogelijk meisjes, ondersteund door hun vaders en broers, in Nederland en ontwikkelingslanden gaan voetballen. In Brazilië en Nicaragua wordt voetbal ingezet om meisjes sterker te maken en hiermee tienerzwangerschappen en kindhuwelijken te voorkomen. In Nederland worden er voor meiden en hun supporters in mei tot en met september 2017 diverse voetbalevents georganiseerd. Voor meer informatie en aanmeldingen: www.laleague.com

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Katherine Knowles, persvoorlichter Plan Nederland, tel: 020 205 49 64 / 06 17 144 852, e-mail: katherine.knowles@plannederland.nl.

Cruyff Court 1: woensdag 3 mei, Sumatraplantsoen Amsterdam. Tijd: 19:00 – 21:00
Cruyff Court 2: woensdag 10 mei, Couwenbergstraat Nijmegen. Tijd: 17:00 – 20:00
Cruyff Court 3: maandag  15 mei, Palestrinalaan Zwolle. Tijd: 17:00 – 20:00
Cruyff Court 4: woensdag 17 mei, De Kingweg Heerenveen. Tijd: 17:00 -20:00
Cruyff Court 5: woensdag 24 mei, Taxisstraat Enschede. Tijd: 17:00 – 20:00
Cruyff Court 6: maandag  29 mei, Pleiadenplantsoen Velsen-Zuid. Tijd: 17:00 – 20:00
Cruyff Court 7: woensdag 31 mei, Pachtersdreef Den Haag. Tijd: 17:00 – 20:00
Cruyff Court 8: vrijdag 2 juni, Esdoornlaan Eindhoven. Tijd: 17:00 – 20:00

Naast de Cruyff Court toernooien organiseert La League diverse events in de ‘stadions’ van de Eredivisie Vrouwen Clubs. Op iedere locatie wordt een groot toernooi gespeeld, waarbij de meiden gecoacht worden door een aantal Eredivisie speelsters. De winnaars van het toernooi ontvangen een finaleticket voor La League in het Olympisch Stadion. Kijk voor de speeldata op: https://laleague.com/events/la-league-eredivisie-clubs/

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.