Postcode Loterij verrast Plan International Nederland met een donatie van € 2.160.000

  • 28 februari 2019

3.000 zeer kwetsbare Syrische jongeren kunnen terug naar school en bouwen aan hun toekomst

In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij, dat 4 maart aanstaande plaatsvindt, verraste de Postcode Loterij Plan International Nederland met een donatie van € 2.160.000. Met dit bedrag kan Plan, in samenwerking met de Jordaanse organisatie JOHUD, Syrische jongeren een kansrijke toekomst bieden. Het project Talents Unlimited biedt 3.000 zeer kwetsbare Syrische meiden en jongens, zonder opleiding en uitzicht op werk, de kans om in twee jaar tijd een erkend diploma te halen.

postcode loterij en plan international nederland
Foto: Roy Beusker

Kinderarbeid, uithuwelijking en opsluiting in huis. Dat is het lot van honderdduizenden Syrische meisjes en jongens in Jordanië. Gevlucht voor de oorlog in eigen land, staat hun toekomst op het spel. Van de meisjes is een derde al voor haar vijftiende uitgehuwelijkt. Dat is desastreus voor hun ontwikkeling. 96% van de getrouwde meisjes gaat niet meer terug naar school of aan het werk. Zonder scholing en uitzicht op fatsoenlijk werk, dreigen zij een verloren generatie te worden. Met het project Talents Unlimited krijgen de jongeren de kans om in twee jaar tijd een erkend diploma te halen. Daarmee kunnen ze verder studeren, een baan vinden of een eigen onderneming starten. Zo krijgen zij een toekomstperspectief en de kans om hun leven weer op de rails te krijgen.

Monique van ’t Hek over de donatie: “We zijn overdonderd door dit goede nieuws. We keken dit jaar enorm uit naar het Goed Geld Gala omdat we dit project voor de Extra Trekking hadden ingediend. De bekendmaking door Quinty Trustfull tijdens Koffietijd heeft ons compleet verrast. En we zijn blij en dankbaar dat we,  dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij, 3.000 Syrische jongeren een kansrijke toekomst kunnen bieden.”


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Carin van Gaalen          06 1215 3668 (persvoorlichter)

Over Plan International Nederland
Geen meisjesbesnijdenis, uithuwelijking, seksuele uitbuiting en vies water meer. Wél gelijke kansen voor jongens én meisjes. Plan helpt kinderen, maar ook hun familie en dorpsgenoten. In ruim vijftig landen bieden we onderwijs, gezondheidszorg, veiligheid en een hoopvolle toekomst. Speciale aandacht gaat uit naar meisjes. In armoedige omstandigheden krijgen zij vaak de minste kansen. Plan spant zich extra hard in om hun positie te verbeteren.

Dankzij deelnemers Postcode Loterij
De bekendmaking van de schenking aan Plan Nederland is gedaan in aanloop naar het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij op 4 maart. Dan maakt de Loterij bekend welk bedrag zij in totaal dankzij haar deelnemers aan goededoelenorganisaties kan schenken. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Vorig jaar was dit een totaalbedrag van ruim 357,5 miljoen euro voor een betere wereld.

Over de Nationale Postcode Loterij 
De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 2,9 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met de helft van hun lotprijs jaarlijks 103 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5,4 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.