Postcode Loterij verrast Plan met een donatie van € 2.160.000

  • 28 februari 2019

In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij, dat 4 maart aanstaande plaatsvindt, verraste de Postcode Loterij Plan International Nederland met een geweldige donatie van € 2.160.000.

Met deze donatie kan Plan, in samenwerking met de Jordaanse organisatie JOHUD, Syrische jongeren een kansrijke toekomst bieden. Het project Talents Unlimited biedt 3.000 zeer kwetsbare Syrische meiden en jongens, zonder opleiding en uitzicht op werk, de kans om in twee jaar tijd een erkend diploma te halen.

postcode loterij plan international nederland
Foto: Roy Beusker

Verloren generatie

Kinderarbeid, uithuwelijking en opsluiting in huis. Dat is het lot van honderdduizenden Syrische meisjes en jongens in Jordanië. Gevlucht voor de oorlog in eigen land, staat hun toekomst op het spel. Van de meisjes is een derde al voor haar vijftiende uitgehuwelijkt. Dat is desastreus voor hun ontwikkeling. 96 % van de getrouwde meisjes gaat niet meer terug naar school of aan het werk. Zonder scholing en uitzicht op fatsoenlijk werk, dreigen zij een verloren generatie te worden.

Toekomstperspectief

Met het project Talents Unlimited krijgen de jongeren de kans om in twee jaar tijd een erkend diploma te halen. Daarmee kunnen ze verder studeren, een baan vinden of een eigen onderneming starten. Zo krijgen zij een toekomstperspectief en de kans om hun leven weer op de rails te krijgen.

postcode loterij plan international nederland
Foto: Roy Beusker

Blij en dankbaar

Monique van ’t Hek over de donatie: “We zijn overdonderd door dit goede nieuws. We keken dit jaar enorm uit naar het Goed Geld Gala omdat we dit project voor de Extra Trekking hadden ingediend. De bekendmaking door Quinty Trustfull tijdens Koffietijd heeft ons compleet verrast. En we zijn blij en dankbaar dat we, dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij, 3.000 Syrische jongeren een kansrijke toekomst kunnen bieden.”

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.