Postcode Loterij schenkt Plan International Nederland € 3.150.000

  • 5 maart 2020

In 2020 schenkt de Postcode Loterij maar liefst € 376 miljoen aan 123 goede doelen. Dit werd gisteren bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Plan International Nederland mocht dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij ruim € 3 miljoen in ontvangst nemen!

Dit jaar ontvangt Plan International Nederland het prachtige totaalbedrag van € 3.150.000. Een bedrag waar we ontzettend blij mee zijn, want hiermee kunnen we projecten uitvoeren die een bijdrage leveren aan betere omstandigheden en toekomstkansen van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes en jongens.

Kansrijke toekomst voor kinderen wereldwijd

Dankzij de Postcode Loterij kunnen we nóg meer doen voor meisjes en jonge vrouwen wereldwijd. Zo kunnen we bijvoorbeeld tienerzwangerschappen en kindhuwelijken voorkomen in Nicaragua en Brazilië. Door meisjesvoetbal te combineren met workshops over genderongelijkheid, seksuele rechten en kennis over het eigen lichaam, kunnen meisjes beter zelf bepalen of, wanneer en met wie zij trouwen en kinderen krijgen. Ook helpen we met de steun van de Postcode Loterij meisjes in Uganda die geen toegang hebben tot maandverband of goede sanitaire voorzieningen, zodat ze naar school kunnen blijven gaan als ze ongesteld zijn.

Foto: Roy Beusker

Speciale aandacht voor jeugdwerkeloosheid

Plan International Nederland ontving het geweldige bedrag van de Postcode Loterij tijdens een inspirerende avond in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Muhammad Yunu, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en ontwikkelaar van het microkrediet, was gastspreker en sprak over de kracht van sociaal ondernemerschap. Na zijn speech werd hij verrast met een cheque van € 2,5 miljoen voor zijn stichting Yunus & You Foundation. Met deze bijdrage kan de stichting de jeugdwerkeloosheid in Afrika tegengaan door financiële steun, training en advies te geven aan sociaal ondernemers in Uganda en Kenia.

Recordschenking van ruim € 376 miljoen

De schenkingen worden gedaan dankzij de drie miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De € 376 miljoen die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld over 123 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim € 6,2 miljard geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.