Plan ontvangt ruim € 5 miljoen van de Postcode Loterij

  • 7 maart 2019

In 2019 schenkt de Postcode Loterij maar liefst € 370 miljoen aan 117 goede doelen. Dit werd deze week bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Plan International Nederland mocht dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij ruim € 5 miljoen in ontvangst nemen!

Dit jaar ontvangt Plan International Nederland het prachtige totaalbedrag van € 5.310.000, waarmee Plan projecten kan uitvoeren die een bijdrage leveren aan betere omstandigheden en toekomstkansen van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes.

Kansrijke toekomst voor Syrische jongeren

Plan werd eerder al door de Postcode Loterij verrast met een cheque van € 2.160.000. Hiermee kan Plan, in samenwerking met de Jordaanse organisatie JOHUD, Syrische jongeren een kansrijke toekomst bieden. Het project Talents Unlimited biedt 3.000 kwetsbare Syrische meiden en jongens, zonder opleiding en uitzicht op werk, de kans om in twee jaar tijd een erkend diploma te halen.

Goed Geld Gala -Plan International Nederland
Foto: Roy Beusker

Belang van onderwijs

Plan International Nederland ontving het geweldige bedrag van Postcode Loterij-ambassadeur Quinty Trustfull tijdens een inspirerende avond in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Gastsprekers waren onder anderen Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en Gordon Brown, speciaal gezant voor onderwijs van de VN en oud-premier van het Verenigd Koninkrijk. Zij spraken hun trots uit op het werk van de vele goede doelen en het enorme belang van onderwijs voor alle kinderen ter wereld.

Recordschenking van ruim 370 miljoen

De schenkingen worden gedaan dankzij de drie miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De € 370,6 miljoen die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld over 117 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim € 5,8 miljard geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.