Plan Nederland ontvangt ruim € 3,1 miljoen van Postcode Loterij

  • 16 februari 2018

In 2018 schenkt de Postcode Loterij een recordbedrag van 357 miljoen euro aan 112 goede doelen. Dat maakte de loterij donderdagavond bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Leonardo DiCaprio, acteur en milieuactivist was de hoofdgast van de avond.

Plan Nederland ontvangt dit jaar het prachtige bedrag van € 3.150.000 namens de deelnemers van de Postcode Loterij. Met deze bijdrage kan Plan projecten uitvoeren die een bijdrage leveren aan betere leefomstandigheden en toekomstkansen van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes.

Nationale Postcode Loterij Goed Geld GalaMeer steun aan meisjes

“We zijn ongelooflijk blij met deze bijdrage”, aldus Monique van ’t Hek, directeur van Plan Nederland. “Dankzij de Postcode Loterij kunnen we nóg meer doen voor meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden. Zo draagt de steun van de loterij bijvoorbeeld bij aan ons Roze Riksja-project in Pakistan. Door gebruik te maken van deze women only riksja’s, kunnen meisjes en vrouwen zich veilig verplaatsen tussen huis en school of werk. De vrouwelijke bestuurders verdienen bovendien een eigen inkomen. Ook voorkomen we met steun van de Postcode Loterij tienerzwangerschappen en kindhuwelijken in Nicaragua en Brazilië. Door meisjesvoetbal te combineren met workshops over genderongelijkheid, seksuele rechten en kennis over het eigen lichaam, kunnen meisjes beter zelf bepalen of, wanneer en met wie zij trouwen en kinderen krijgen. Dit zijn nog maar twee voorbeelden van de meer dan zeventig projecten waaraan de Postcode Loterij bijdraagt. Wij danken alle deelnemers van de Postcode Loterij hartelijk voor hun bijdrage!”

Leonardo DiCaprio

Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio sprak namens de door hem opgerichte stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) op het Goed Geld Gala. In zijn speech sprak hij zijn zorg uit over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet. Met zijn foundation wil hij werken aan een oplossing om het tij te keren en zoveel mogelijk mensen hiertoe in beweging te krijgen.

Postcode Loterij

De Postcode Loterij doneert dit jaar dankzij 2,9 miljoen trouwe deelnemers een recordbedrag van ruim 357 miljoen euro aan ruim honderd goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Van ieder lot dat een deelnemer koopt, gaat de helft naar de goede doelen. Plan Nederland wordt sinds 1998 gesteund door de Postcode Loterij.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.