Plan International roept op tot Girlpower op Wereldmeisjesdag

  • 11 oktober 2017

Amsterdam, 11 oktober 2017 – Woensdag 11 oktober is het Wereldmeisjesdag. Plan International vraagt op deze dag extra aandacht voor de ongelijke positie van meisjes in de wereld. Het thema dit jaar is: Girlpower. Vijfhonderd meisjes in 60 landen nemen voor één dag een belangrijke positie over, waaronder die van premier van Canada. burgemeester in Parijs, de plek van de vicepremier van de Europese Unie en de CEO van Google Australië. Deze take overs staan symbool voor de ‘power’ van meisjes wanneer zij gelijke kansen krijgen en zich kunnen ontwikkelen tot krachtige vrouwen. Plan-ambassadeur Giovanca zet deze boodschap kracht bij met een exclusief GirlPower concert in Paradiso met artiesten Claudia de Breij, Diggy Dex, Sabrina Starke en Lakshmi.

Concert in Paradiso

Miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden worden dagelijks achtergesteld, uitgebuit en gediscrimineerd. Onder andere kindhuwelijken, gebrek aan onderwijs, besnijdenissen en te vroege zwangerschappen zijn barrières die hun ontwikkeling beperken. Met een speciaal concert in poptempel Paradiso roepen diverse artiesten op tot bewustwording van de situatie van deze meisjes.

Giovanca
Foto: Kern Thompson

Giovanca, ambassadeur van Plan Nederland: “Ik zet me in voor Wereldmeisjesdag omdat ik elk meisje gun wat ik mijn eigen dochter kan bieden: een zorgeloos leven, gestimuleerd worden en niet begrensd in haar ontwikkeling. Ik wil graag samen met een groep fantastische collega’s mijn stem laten horen voor alle meisjes die betere kansen verdienen.”

De opbrengst van het concert gaat naar projecten in o.a. Nepal, Uganda en Indonesië om zoveel mogelijk meisjes de kans te geven naar school te gaan en hun opleiding af te maken. Meisjes met een middelbare schoolopleiding trouwen maar liefst zes keer minder vaak op jonge leeftijd. Hierdoor hebben zij kans op een betere toekomst.

#GirlsTakeover

Na een succesvolle lobby van Plan International, riepen de Verenigde Naties 11 oktober officieel uit tot Wereldmeisjesdag. Een belangrijke dag, want dagelijks worden miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden achtergesteld, uitgebuit en gediscrimineerd. Alleen omdat ze meisjes zijn. Het hele jaar door zet Plan Nederland zich in voor betere toekomstkansen voor meisjes in ontwikkelingslanden. Op Wereldmeisjesdag vraagt de organisatie nog eens extra aandacht voor de kracht van meisjes. De wereldwijde take-overs zijn op social media te volgen met #GirlsTakeover.

Noot voor de redactie/niet ter publicatie:
Voor meer informatie en/of vragen, kunt u terecht bij Denise Cremers 06-2470 4411 of Katherine Knowles Plan Nederland: 06-17 144 852.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.