Plan Nederland lanceert meidenvoetbalinitiatief La League

  • 31 maart 2017

Amsterdam, 31 maart 2017 – Vandaag lanceert Plan Nederland met een aantal partners La League. Een nieuw initiatief dat zoveel mogelijk meisjes wereldwijd stimuleert om te gaan en blijven voetballen. In Nederland wordt een podium gegeven aan meidenvoetbal met diverse events en in Brazilië en Nicaragua wordt voetbal ingezet om meisjes, gesteund door hun vader en broers, sterker te maken en hiermee tienerzwangerschappen en kindhuwelijken te voorkomen. Alle activiteiten komen samen op het online platform.

Krachtige meisjes

In het kader van La League bezochten Demi en haar vader Ronald de Boer een project in Brazilië waar tientallen meisjes binnenkort wekelijks zullen voetballen. Demi is het voetbalveld opgegaan voor een gezamenlijke training. Demi: “Ik kijk nu met andere ogen naar de sport. De meisjes die ik heb ontmoet laten zoveel kracht zien, hoewel hun leven niet altijd even makkelijk is. Ik heb gezien dat voetbal een bindmiddel is voor de samenleving en voor deze meiden een must!”.

Vaders betrekken

Foto: Bill Tanaka

Vaders en broers worden bij La League betrokken omdat zij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van hun dochters, juist bij een door henzelf geliefde sport. Ronald heeft in Brazilië met vaders besproken hoe zij zich inzetten voor hun dochters op en naast het voetbalveld. Ronald de Boer: “Naast het doorzettingsvermogen van die meiden, is het ook heel belangrijk dat vaders hun dochter steunen. Ik heb daarover veel gesproken met vaders in Brazilië. Ik draag La League een warm hart toe, het is bijzonder om te zien wat voetbal allemaal teweeg brengt. De ervaring om dit samen met Demi te mogen doen, is fantastisch.”

Battle tussen Yes-R en Rocky

Meidenvoetbal in Nederland wordt ook in de spotlight gezet. Samen met o.a. de Cruyff Foundation en Eredivisie Vrouwenclubs worden promotie-events op Cruyff Courts georganiseerd door heel Nederland en zijn er toernooien bij clubs. Op 3 mei is het eerste toernooi op de Cruyff Courts Sumatraplantsoen in Amsterdam. Straatvoetbalheldin Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija en presentator Yes-R zullen de meest getalenteerde speelsters scouten. Met speciaal geselecteerde teams gaan zij op 2 september tijdens een grote La League-finale in het Olympisch Stadion tegen elkaar de battle aan. Ook wordt er die dag een wedstrijd gespeeld met bekende (ex)voetballers en hun dochters, waaronder Ronald en Demi de Boer.

Over La League

La League is een nieuw initiatief van Plan Nederland in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, Women Win, SportsGen, het Olympisch Stadion en clubs uit de Eredivisie Vrouwen. Zij willen met La League dat zoveel mogelijk meisjes, ondersteund door hun vaders en broers, in Nederland en ontwikkelingslanden gaan voetballen. In Brazilië en Nicaragua wordt voetbal ingezet om meisjes sterker te maken en hiermee tienerzwangerschappen en kindhuwelijken te voorkomen. In Nederland worden er voor meiden en hun supporters in april tot en met september 2017 diverse voetbalevents georganiseerd. Voor meer informatie en aanmeldingen: www.laleague.com

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Katherine Knowles, persvoorlichter Plan Nederland, tel: 020 205 49 64 / 06 17 144 852, e-mail: katherine.knowles@plannederland.nl.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.