Anja Montijn nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Plan Nederland

  • 6 juli 2018

AMSTERDAM, 6 JULI 2018 – Elsemieke Havenga-Hillen neemt na acht jaar afscheid van de Raad van Toezicht van Plan International en wordt als voorzitter opgevolgd door Anja Montijn.

Anja Montijn was tot 2015 werkzaam bij Accenture, waar zij verschillende nationale en internationale management-posities vervulde. Tot begin 2015 was zij lid van de Global Leadership Council van Accenture. Van 2006 tot 2013 vervulde zij de functie van Country Managing Director bij Accenture Nederland. Momenteel is Anja Commissaris bij Fugro (ontwikkeling en exploratie van natuurlijke hulpbronnen), Non-Executive Director bij OCI NV (producent van stikstofmeststof) en bestuurslid van de belangenvereniging van beursgenoteerde ondernemingen (VEUO).

Anja Montijn heeft een bijzondere interesse in diversiteit en inclusiviteit, en vooral in de positie van meisjes en jonge vrouwen. Zij brengt naast haar bestuurlijke ervaring een uitstekend netwerk in de corporate wereld mee voor Plan Nederland. Bedrijven en NGO’s werken steeds meer strategisch samen in de aanpak van maatschappelijke problemen. Plan Nederland richt zich in de samenwerking met bedrijven vooral op opleiding en werk voor meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden. Plan Nederland hoopt met haar nieuwe voorzitter de samenwerking met bedrijven verder te kunnen uitbreiden.

Elsemieke Havenga-Hillen heeft vier jaar de functie van voorzitter van de Raad van Toezicht vervuld. Zij heeft zich in de afgelopen jaren met veel toewijding ingezet voor Plan Nederland en voor meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden. Onder haar voorzitterschap is Plan Nederland gegroeid en bekend geworden vanwege haar bijzondere focus op meisjes in ontwikkelingslanden.

Nieuwe voorzitter RvT Anja Montijn


Noot voor de Pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Margit Renkema, persvoorlichter Plan Nederland. 06- 27376864 of margit.renkema@plannederland.nl

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.