Studenten TUI Academy extra getroffen door coronacrisis

  • 25 augustus 2020

De toeristische sector in de Dominicaanse Republiek is vanwege de coronapandemie tot stilstand gekomen. Alle hotels zijn voor onbepaalde tijd gesloten. Studenten en afgestudeerden van de TUI Academy hebben het financieel erg zwaar. Daarom delen Plan International en de TUI Care Foundation noodpakketten en vouchers uit zodat de studenten en hun families de coronacrisis door kunnen komen.

De TUI Academy steunt kwetsbare jongeren door het aanbieden van een beroepsopleiding voor werk in de toeristische sector in de provincie La Altagracia. Onderdeel van de opleiding is een stage van drie maanden. Na het succesvol afronden van de Acadamy krijgen de studenten een halfjaarcontract aangeboden bij één van de Blue Diamond Resorts van TUI. Het sluiten van de hotels in het land heeft dus een enorme impact op de studenten en afgestudeerden.

Angela van de TUI Academy

Corona maakt jongeren kwetsbaar

Eind maart onderzocht Plan International het effect van het coronavirus op de situatie van de jongeren van de TUI Academy. 158 studenten hebben de trainingsfase van het programma afgerond en 104 daarvan hebben ook succesvol stage gelopen en zijn afgestudeerd. Door de coronapandemie kon een deel nog geen stage lopen. De meeste afgestudeerden hebben hun baan verloren omdat de restaurants, hotels en resorts waar ze werkten moesten sluiten. Ook werkt een deel van de afgestudeerde jongeren nu tegen een verlaagd salaris of worden ze gedwongen om onbetaald vakantiedagen op te nemen.

Noodpakketten en vouchers

Om de studenten, afgestudeerden en hun families te ondersteunen in deze moeilijke tijd, delen Plan International en TUI Care Foundation noodpakketten en vouchers uit. De noodpakketten bestaan uit hygiëneproducten zoals mondkapjes en zeep en een informatiefolder over hygiëne. Met de vouchers kunnen de studenten en hun families boodschappen doen.

Ik wil heel graag weer aan het werk. Niet alleen om financiële redenen maar ook omdat ik het heel leuk vind om met mensen te werken. Gelukkig helpen de noodpakketten me om deze moeilijke tijd door te komen.

TUI Academy

De TUI Academy, een initiatief van de TUI Care Foundation en Plan International, biedt kansarme jongeren in de Dominicaanse Republiek de mogelijkheid op een carrière in de toerismesector en daarmee op een betere toekomst. Veel jongeren in de Dominicaanse Republiek zijn werkloos en seksuele uitbuiting is een groot probleem. Het percentage tienerzwangerschappen is er met 21 procent meer dan twee keer het wereldwijde gemiddelde. De jongeren krijgen een vakopleiding en worden geholpen om zich te ontwikkelen tot sterke, zelfbewuste personen. Daardoor zijn de jongeren beter beschermd tegen uitbuiting en zorgt ervoor dat ze bewuste keuzes kunnen maken over hun toekomst.

Lees hier meer over de samenwerking met TUI Care Foundation
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.