Stem voor rechtvaardigheid en meisjesrechten

  • 10 november 2023

Samen met meer dan vijftig andere maatschappelijke organisaties roept Plan International op om te kiezen voor een ander klimaat en te stemmen voor rechtvaardigheid. Op 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen en dat is dé kans om iets te veranderen. Het is tijd voor een ander klimaat, letterlijk en figuurlijk. Het moet menselijker, rechtvaardiger en duurzamer. Voor mensen binnen én buiten Nederland.

Kies voor een ander klimaat. Stem voor rechtvaardigheid! We roepen de aanstaande politieke leiders op om te gaan staan voor menselijkheid en rechtvaardigheid. Voor de problemen van vandaag en morgen. Voor mensen binnen en buiten Nederland.

Een ander klimaat voor meisjes

Een ander klimaat gaat niet alleen over de klimaatcrisis, waarbij mensen die het minst schuld hebben aan de opwarming van de aarde het hardst worden geraakt. Met een ander klimaat bedoelen we ook een ander politiek klimaat. De extreme ongelijkheid in Nederland en in de rest van de wereld wordt versterkt door politieke keuzes. We moeten niet bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking, menselijkheid en gelijkheid. Onlangs bleek uit een rapport van Plan International dat het wereldwijde doel van de Verenigde Naties om gendergelijkheid te bereiken, ver buiten bereik ligt. In het huidige tempo duurt het nog 131 jaar om dat voor elkaar te krijgen. Dat moet sneller en dat kan alleen als zoveel mogelijk organisaties en overheden zich daarvoor inzetten. Het gaat niet lukken zolang er keuzes worden gemaakt waarbij de belangen van grote bedrijven zwaarder wegen dan die van burgers.

Een ambitieus en rechtvaardig beleid dat de belangen van mensen vooropstelt, vereist een ander politiek klimaat. Een klimaat waarbij iedere stem even zwaar meetelt. Met politieke leiders die met lef de problemen van vandaag en morgen aanpakken, vanuit solidariteit. Zonder te vertragen, de ongelijkheid te vergroten of mensen uit te sluiten.

Wat kun jij doen?

Laat op 12 november je stem horen tijdens de mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid in Amsterdam en stem op 22 november voor verandering. Want de keuzes die we nu maken, bepalen in wat voor land we zullen leven en hoe we omkijken naar andere landen en mensen. Stem voor een ander klimaat!

Stem voor rechtvaardigheid

Kies voor een ander klimaat

Lees het manifest
Kies voor een ander klimaat
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.