Plan International geschokt door explosie in Beiroet

  • 5 augustus 2020

Plan International is geschokt door de verwoestende gevolgen van de enorme explosie in Beiroet op dinsdagavond. We werken samen met onze partners in Libanon om de schade vast te stellen en om te kijken welke hulp nu het hardste nodig is voor kinderen, hun families en community’s.

Op dinsdagavond 4 augustus heeft er een grote explosie plaatsgevonden in Beiroet, de hoofdstad van Libanon. Hierbij zijn meer dan honderd doden en duizenden gewonden gevallen. Meer dan 300.000 mensen zijn dakloos geworden en veel ziekenhuizen zijn zwaar beschadigd, waardoor er weinig plek is om gewonden te behandelen.
Plan International is werkzaam in Libanon en heeft een kantoor in Beiroet. Wij zijn geschokt door de vreselijke gebeurtenis en leven mee met iedereen die getroffen is.

Nauwelijks te bevatten

Colin Lee, directeur van Plan International in Libanon: “De situatie is nauwelijks te bevatten en het is moeilijk om te zeggen wat de precieze schade is. Wat we wel weten is dat de schade enorm is en dat de levens van veel mensen volledig op hun kop staan.”
“Net als veel andere gebouwen in het gebied rondom de haven is ons kantoor zwaar getroffen, en twee van onze medewerkers zijn gewond geraakt door rondvliegend glas toen ze onderweg waren van hun werk naar huis.”

Grote delen van de stad verwoest

“We maken ons ernstige zorgen over de gevolgen van de explosie voor kinderen, hun families en hun community’s. Grote delen van de stad zijn verwoest en naast de coronacrisis heerst er al sinds oktober vorig jaar een economische en politieke crisis. Onder de verwoeste gebouwen zijn veel winkels die essentiële goederen verkochten en veel families zullen niet financieel in staat zijn om deuren en ramen te vervangen.”
“We werken met onze partners samen om zo snel mogelijk vast te stellen wat de hoogste noden zijn en staan klaar om onze bestaande projecten op te schalen en de getroffenen te ondersteunen”, aldus Colin Lee.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.