Sponsorfietstocht door Vietnam voor Plan Nederland

€210.000 voor onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater voor meisjes in Vietnam

Op zondag 8 maart vertrok de tweede groep Cycle4Girls: een groep van 25 enthousiaste en sportieve vrouwen uit heel Nederland, die in Vietnam 300 kilometer gaan fietsen. De groep fietst van Dong Ha naar Hue City met een bijzondere bijkomstigheid: onderweg bezoekt de groep een aantal projecten van Plan die worden ondersteund door de Cycle4Girls.

Cycle4Girls
Foto: Yvette Wolterinck

Geld inzamelen voor Plan

De afgelopen maanden zijn alle vrouwen druk bezig geweest met het inzamelen van geld op allerlei manieren, van kerstmarkten tot sponsordiners en taarten bakken. Per persoon hebben ze minstens € 3000 euro ingezameld. Met dit bedrag worden per deelnemer minstens drie meisjes in Vietnam ondersteund. Deze groep heeft samen meer dan €100.000 ingezameld.

Vietnam

In de armste en meest afgelegen gebieden van Vietnam gaat een derde van de kinderen niet naar de lagere school. 1/5 van de kinderen onder de 5 jaar is matig tot ernstig ondervoed. Dertien procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Plan er voor dat meisjes in Vietnam toegang hebben tot onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater. De deelnemers van de Cycle4Girls ontmoeten in Vietnam een aantal van de meisjes de kinderen, hun familie en anderen in het dorp en zien dus met eigen ogen waar hun geld aan besteed wordt.

Cycle for Girls februari

In februari ging een eerste groep vrouwen de uitdaging aan. Ze fietsten een prachtige route in Vietnam en bezochten hun sponsorkinderen. Madeleine: “Ik vond het echt heel erg leuk. Vooral omdat ze echt begrijpt waarover kindsponsoring gaat. Ze weet dat wij niet alleen haar, maar haar hele dorp helpen. Bijvoorbeeld door kinderen (inclusief meisjes) naar school te laten gaan. Ze vertelde dat ze heel erg hard haar best doet op school en het ook heel erg leuk vindt om te gaan.” Ook deze groep haalde een groot bedrag op, de twee edities van de Cycle4Girls brachten nu al meer dan €210.000 op.

Bent u nieuwsgierig naar de Plan Challenges in 2016? Vraag hier vrijblijvend informatie aan en wij nemen contact met u op, of laat u inspireren en enthousiasmeren op onze informatieavond over Cycle4Girls op 13 oktober van 19.00 – 21.00 uur bij ons op kantoor in Amsterdam.

Wilt U met ons in contact komen via de mail? Laat uw mail adres achter en wij nemen contact met u op. Vul bij Vraag: Interesse Cycle4Girls in, zodat wij weten waar het over gaat.

 

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.