Nieuwe groep studenten geslaagd voor opleiding TUI Academy!

  • 7 april 2021

Gefeliciteerd laatste groep TUI Academy studenten! Donderdag 30 maart kregen de TUI Academy I studenten hun diploma uitgereikt in de stad Higüey, in de Dominicaanse Republiek. De jeugdwerkloosheid is hier erg hoog: 35 procent van de jongeren is werkloos, en daarvan is 70 procent vrouw. Met dit diploma kunnen de afgestudeerde studenten aan het werk in de toerismesector en hebben ze een beter toekomstperspectief.

Tijdens een feestelijke ceremonie, bijgewoond door de TUI Care Foundation, Plan International, de Nederlandse Ambassadeur in de Dominicaanse Republiek, Blue Diamond Resort en trainingsinstituut INFOTEP (het officiële Dominicaanse instituut voor verkorte beroepsopleidingen), ontvingen de jongeren hun diploma. “De TUI Care Foundation gelooft heilig dat toerisme een motor kan zijn voor economische vooruitgang en voor mogelijkheden voor jongeren, daarvan zijn deze jongeren het levende bewijs”, vertelt Napoleon von Sanden van de TUI Care Foundation.

Lees hier meer over onze samenwerking met de TUI Care Foundation

group TUI Academy graduate students with their certificates

Betere kansen voor jongeren

De TUI Academy is een groot succes gebleken voor jongeren uit kwetsbare gemeenschappen in de provincie La Altagracia. Dario Gil van Plan International in de Dominicaanse Republiek legt uit hoe het werkt: “Er is een tekort aan geschoold personeel in de toerismesector en aan de andere kant is de jeugdwerkeloosheid in ons land heel hoog, waarvan het aandeel onder jonge vrouwen nog eens extra hoog is. De TUI Academy slaat twee vliegen in één klap en selecteert jongeren die normaal gesproken buiten de boot vallen. Wij hopen van harte dat het toerisme zo snel mogelijk weer op gang komt. Hoe dan ook biedt het diploma een beter toekomstperspectief voor deze jongeren.”

TUI Academy student with two representatives, holding her certificate

De coronacrisis

De groep studenten die net is afgestudeerd verdient een extra pluim. Vanwege de coronacrisis moest veel van de lesstof online worden aangeboden. Dat maakte het de studenten niet makkelijk. Naast vakinhoudelijke lessen zoals huishouding, barmedewerker, keukenassistent en receptievaardigheden, kregen de jongeren ook training in levensvaardigheden zoals persoonlijke ontwikkeling, de kunst van het solliciteren en seksuele voorlichting.

Smiling student with mask on

Door met het succes

Met het afstuderen van deze laatste studenten komt er een eind aan drie jaar TUI Academy deel I. TUI Academy deel II is begin dit jaar van start gegaan. Tot juli 2022 worden jongeren in verschillende groepen opgeleid voor de toerismesector. Daarbij wordt voortgeborduurd op de successen en de leerpunten van de afgelopen jaren.

group TUI Academy graduate students with their certificates
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.