Nacht Tegen Seksueel Geweld 2024 vindt plaats in Amsterdam

  • 9 oktober 2023

De locatie voor editie 2024 van de Nacht Tegen Seksueel Geweld is bekend! In de nacht van 20 op 21 april staan we met zoveel mogelijk mensen op tegen seksueel geweld, door twintig kilometer te wandelen door de nachtelijke straten van Amsterdam.

In Amsterdam claimen we de nacht terug! Want straatintimidatie en seksueel geweld moeten stoppen. Daarom komt Plan International in actie, samen met zoveel mogelijk deelnemers. Om een statement te maken tegen seksueel geweld en zoveel mogelijk geld op te halen voor projecten om steden wereldwijd veiliger te maken voor meisjes en vrouwen.

Amsterdam by night © Stijn Veren / Pexels

Amsterdam is een stad met een groots nachtleven, veel verschillende soorten wijken en met hier en daar een rafelrandje. De Amsterdamse nacht is daarmee een perfect decor voor de Nacht Tegen Seksueel Geweld. Bovendien zet de stad zich actief in tegen seksuele intimidatie en seksueel geweld, met een focus op meisjes en jonge vrouwen. Dat doet de stad onder andere met bewustwordingscampagnes en door het hulpaanbod te versterken.

Het volledige programma, de route en de startlocatie maken we later bekend. Je kunt je wel alvast inschrijven om deel te nemen aan de Nacht Tegen Seksueel Geweld.

Sta jij ook op tegen seksueel geweld?

Loop mee in de Nacht Tegen Seksueel Geweld

Geef je nu op

 

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.