Kom in actie met je school!

  • 24 september 2019

Op 11 oktober, Wereldmeisjesdag, vragen wij extra aandacht om meisjes wereldwijd te steunen in hun strijd om gelijke rechten en kansen. Want het is hoog tijd dat zij zich – net als jongens – kunnen ontwikkelen, vrij van geweld en met respect! Het hele jaar door zet Plan International zich in voor betere toekomstkansen voor meisjes in ontwikkelingslanden. En op 11 oktober, Wereldmeisjesdag, vragen we met acties nog eens extra aandacht voor deze meisjes. Doet jouw school ook mee?

Dit kun je doen!

We vragen alle scholen om op 11 oktober plaats te maken voor meisjes. Scholen kunnen op verschillende manieren meedoen. Dit kan zo groot of zo klein als het lesprogramma toelaat. Je kunt een kringgesprek houden over de verschillen tussen jongens en meisjes hier en in ontwikkelingslanden, of een hele les besteden aan meisjesrechten. Óf je kunt natuurlijk de hele dag in het teken zetten van Wereldmeisjesdag.

Digitale toolkit

Vraag hier de digitale toolkit aan. In deze toolkit vind je verschillende leuke en interactieve lesideeën om Wereldmeisjesdag bij jouw school op de kaart te zetten en leerlingen bewust te maken van de ongelijkheid tussen meisjes en jongens, voornamelijk in ontwikkelingslanden.

Vraag hier de digitale toolkit aan
 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.