Giro555 geopend: samen in actie tegen corona

  • 12 mei 2021

De samenwerkende hulporganisaties openen Giro555 voor een Nationale Actie om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. De ramp die nu in India en Nepal plaatsvindt laat de verwoestende gevolgen van corona zien en maakt schokkend duidelijk dat sneller vaccineren van levensbelang is.

Giro555 roept Nederland op om solidair te zijn met mensen in landen waar het vaccineren niet of nauwelijks op gang komt. Door logistieke uitdagingen en een gebrekkige gezondheidszorg is een inenting tegen corona voor veel mensen in deze wereld nog ver weg. Met Giro555 wordt geld ingezameld voor het mogelijk maken van vaccinaties in kwetsbare landen en voor medische noodhulp aan coronaslachtoffers. 

Veilig door vaccinaties

“Of je nou in Afrika, Europa of Azië woont, het is pas veilig wanneer iedereen gevaccineerd is. Alle ogen zijn nu gericht op India, maar we houden onze adem in over wat er de komende weken en maanden in andere landen kan gebeuren”, zegt Suzanne Laszlo, actievoorzitter van Giro555. Volgens haar kan de wereld deze pandemie alleen overwinnen als er wereldwijd wordt gevaccineerd.

555Collectebus naar priklocaties

Tijdens de Giro555-actie zal ook de 555Collectebus gaan rijden. Hij zal verschillende plekken in het land aandoen waar mensen in actie komen en onder meer stoppen bij GGD-priklocaties.

Giro555 Collectebus

Giro555

Samen in actie tegen corona!

Geef nu
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.