Girl takeovers 2020

  • 1 oktober 2020

Elk jaar, in de week van Wereldmeisjesdag, zijn het de meisjes die het voor het zeggen hebben. In meer dan zestig landen nemen zij in die week voor één dag de macht over door middel van een takeover. In de politiek, het bedrijfsleven, de journalistiek en de sport; sectoren waartoe, met name in ontwikkelingslanden, duidelijk minder meisjes toegang hebben. Met de takeovers vragen meisjes wereldwijd aandacht voor het feit dat zij de kans moeten krijgen om mee te beslissen over hun eigen leven en de wereld waarin zij leven. En ze laten zien dat ze – als ze de kans krijgen – alles kunnen worden wat ze willen.

In de bijzondere takeovers van vorig jaar namen meisjes onder andere voor een dag het werk over van Lodewijk Asscher (politiek leider van de PvdA), Mario Abdo Benítez (president van Paraguay), kroonprinses Mary van Denemarken en Jeffrey Remedios (directeur van Universal Music Canada). Bekijk hier de aftermovie #GirlsTakeover 2019 en zie hoe duizenden meisjes over de hele wereld invloedrijke posities overnamen.

Girl takeover 2019

In Nederland deed Cyrilein vorig jaar een dag lang het werk van Lodewijk Asscher. Anouk was voor een dag CEO van RTL Nederland, de functie van Sven Sauvé. Bekijk hier hoe dat ging.

aftermovie #GirlsTakeover 2019 Lodewijk Asscher

Samen maken we het verschil!

Samen met jou kunnen we de barrières van meisjes – zoals kindhuwelijken en tienerzwangerschappen – wegnemen. Doe mee voor slechts 10,- per jaar en geef meisjes een kans op een betere toekomst. Jij ondersteunt zo onze projecten en bent als eerste betrokken bij petities en andere acties, die we opzetten om de barrières tegen te gaan.

Samen doorbreken we de barrières voor vele meisjes

Doe mee voor slechts 10,- per jaar

Ja, ik doe ook mee

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.