Faith was ooit sponsorkind en werkt nu zelf voor Plan International

Faith (44) uit Kenia werd op 7-jarige leeftijd ingeschreven als sponsorkind bij Plan International, toen nog Foster Parents Plan genaamd. Nu, 37 jaar later, werkt ze met veel plezier als projectmedewerker bij Plan International Kenia.

Plan International opende begin jaren 80 een kantoor in de regio waar Faith opgroeide en haar familie was een van de eersten die hun missie steunden. “Ik werd ingeschreven voor het sponsorprogramma in 1982 en ik weet nog steeds wat mijn sponsornummer was!” vertelt Faith trots.

Faith aan haar bureau op het kantoor van Plan International Kenia

Sponsors uit Nederland

Haar herinneringen aan haar tijd als sponsorkind zitten nog vers in haar geheugen. “Mijn sponsors kwamen uit Nederland. Ik vond het leuk om ze brieven, tekeningen en foto’s van mijzelf te sturen. Zo konden ze mijn ontwikkeling volgen.”

Ik vond het leuk om brieven te sturen naar mijn sponsors

Het was een waardevolle tijd voor Faith: “Door de komst van Plan zag ik veel verbeteringen op school en in mijn community. Ik bewonderde de Plan International-medewerkers die naar ons huis kwamen, omdat ik wist dat zij belangrijk waren voor de ontwikkeling van mijn community.”

Nieuwe voorzieningen op school

Plan International kocht nieuwe bureaus voor de school en bouwde nieuwe klaslokalen en toiletblokken. “Deze nieuwe voorzieningen waren een grote verbetering in mijn leven en die van de andere kinderen in de community. Vooral meisjes merkten het verschil. Omdat er waterpunten en toiletten beschikbaar waren, konden zij regelmatiger naar school gaan. We leerden ook meer over onze rechten als kinderen,” legt Faith uit.

Lees ook: 7 redenen waarom miljoenen kinderen niet naar school gaan.

“We hadden eindelijk goede gezondheidszorg”

Niet alleen hielpen we met betere schoolvoorzieningen, ook zorgde Plan voor betere gezondheidszorg in de community. “Het gezondheidssysteem was een nachtmerrie toen ik jong was,” vertelt Faith. “We moesten grote afstanden afleggen om het dichtstbijzijnde ziekenhuis te bereiken. Dit veranderde toen Plan een lokaal gezondheidscentrum oprichtte. Dit centrum was een ware uitkomst voor de community, omdat iedereen hiermee eindelijk toegang had tot goede gezondheidszorg.”

Faith in haar tijd als sponsorkind

Werken met kinderen

Ook na haar tijd als sponsorkind had Plan nog invloed op het leven van Faith. “Plan inspireerde mij om te werken met kinderen in de community’s, want door hen zag ik hoe belangrijk dit was. Ik volgde daarom een opleiding tot maatschappelijk werker en adviseur nadat ik klaar was met de middelbare school.”

Plan inspireerde mij om te werken met kinderen in de community’s

Uiteindelijk kon ze aan de slag als projectmedewerker bij Plan International Kenia, waar ze zich nu zelf inzet voor een betere toekomst voor Keniaanse kinderen.

“Onderwijs is de sleutel tot verbetering”

Niet alleen in haar werk, maar ook in haar vrije tijd ondersteunt Faith kinderen en jongeren in haar community. “Ik help hen beter te begrijpen wat hun rechten zijn en hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Ik geloof dat door onderwijs te verbeteren, het makkelijker wordt voor kinderen om door te groeien naar invloedrijke posities waar ze zichzelf op een positieve manier kunnen inzetten. Ook kunnen kinderen door goed onderwijs betere beslissingen nemen over hun levens. Op die manier vergroten ze hun kans op een betere toekomst.”

Meer van dit soort verhalen in je inbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Een boodschap van hoop

Faith is elke dag dankbaar voor het werk dat ze doet. “Ik word elke dag vol energie wakker om naar de kinderen en families te gaan en hen een boodschap van hoop te geven. Het is soms ook moeilijk werk en ik kom zeker uitdagingen tegen, vooral bij problemen zoals seksueel geweld. Maar dit weerhoudt mij er niet van om te blijven strijden voor veilige community’s voor alle kinderen.”

Ik zal blijven strijden voor veilige community’s voor alle kinderen

Vastberaden

“Ik wil dat elk meisje in zichzelf gelooft en dat niets haar kan stoppen om uit te blinken in wat ze doet,” zegt Faith vastberaden. “Ik wil dat ze geloven dat ze een stem hebben, krachtig zijn en invloed kunnen uitoefenen.”

Ook voor haarzelf heeft Faith nog dromen. “Ik kijk ernaar uit om op een dag directeur te worden van deze prachtige organisatie,” vertelt ze glunderend.

Samen werken we aan een betere wereld.

Help jij mee?

Doneer nu eenmalig € 5
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.