Deze vijf heldinnen komen op voor meisjesrechten wereldwijd

Lang niet alle helden dragen een cape. Wereldwijd strijden sterke meisjes en vrouwen voor gelijke rechten voor meisjes. Van het stoppen van kindhuwelijken en meisjesbesnijdenissen tot het zorgen voor toegang tot goed onderwijs. Deze vrouwen zijn echte heldinnen. Want, hoe klein hun daden misschien ook lijken, de impact ervan is enorm.

Memory uit Malawi strijdt tegen kindhuwelijken

Na jarenlang campagnevoeren zijn kindhuwelijken eindelijk verboden in Malawi. Memory Banda (20) is een van de jonge activisten die heeft gestreden voor de verhoging van de minimum trouwleeftijd naar 18 jaar.

Lees het hele verhaal van Memory hier

Djaminatou strijdt voor een wet tegen meisjesbesnijdenis in Mali

Djaminatou (45) werd zelf besneden toen ze nog jong was. Door haar besnijdenis had zij drie erg zware bevallingen, waarbij twee van haar baby’s het niet overleefden. Nu geeft zij voorlichting over de gevaren en strijdt ze tegen meisjesbesnijdenis in haar land.

Lees het hele verhaal van Djaminatou hier

Bibata wil een van de belangrijkste vrouwelijke ondernemers in Burkina Faso worden

Bibata (28) uit Burkina Faso besloot een opleiding tot loodgieter te doen, terwijl dit beroep in haar land wordt gezien als een echt mannenberoep. Nu is ze de enige vrouw met een loodgietersbedrijf in haar stad en laat ze jonge meiden zien dat ze veel meer kunnen dan ze dachten.

Lees het hele verhaal van Bibata hier

Sazeda uit Bangladesh stopte haar eigen kindhuwelijk en komt nu op voor andere kinderen

Sazeda (16) uit Bangladesh heeft kindhuwelijken van heel dichtbij meegemaakt; haar oudere zus werd uitgehuwelijkt. Gelukkig wist ze haar eigen huwelijk te stoppen en strijdt ze nu samen met andere jongeren voor het beschermen van kinderen in haar land.

Lees het hele verhaal van Sazeda hier

Fatu is een voormalig sponsorkind en ondersteunt nu schoolkinderen in Sierra Leone

Fatu Sesay groeide op in Sierra Leone en is een voormalig sponsorkind van Nederlandse sponsorouders. Nu zij zelf een gezin en carrière heeft wil ze anderen helpen. Daarom heeft ze het Angels to Angels-fonds opgezet, dat tweehonderd schoolkinderen in Sierra Leone ondersteunt.

Lees het hele verhaal van Fatu hier

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.