Wereldwijd hebben op dit moment ruim 200 miljoen meisjes en vrouwen besnijdenis ondergaan. De oorzaken van deze ernstige schending van hun rechten variëren en meisjesbesnijdenis beperkt zich niet tot één cultuur of religie. Maar genderongelijkheid is altijd een van de onderliggende oorzaken. Slachtoffers worstelen levenslang met de fysieke en emotionele gevolgen van deze ingreep.

Wat als meisjes besneden worden...

Ruim 200 miljoen meisjes en vrouwen wereldwijd hebben een vorm van genitale verminking meegemaakt. Hawa* uit Mali is één van deze meisjes. Zij is op jonge leeftijd besneden en wil graag haar verhaal delen in de strijd tegen meisjesbesnijdenis. *Haar naam is om privacyredenen veranderd.

Wat als meisjes niet meer besneden zouden worden?

Dan zouden ze geen risico lopen op ernstige lichamelijke klachten, pijn bij de seks en zware complicaties bij de bevalling. Ze zouden niet te maken krijgen met enorme trauma’s en de psychosociale klachten die hierbij komen kijken. En deze fysieke en mentale problemen zouden ze niet tegenhouden om in het dagelijks leven naar school te kunnen gaan en te werken.

Dit is onze aanpak om deze schadelijke traditie uit te bannen.

De strijd tegen meisjesbesnijdenis

Dit doet Plan International
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.