De Plan kindertelefoon

Een luisterend oor voor Ghanese kinderen.

Plan vindt dat alle kinderen het recht hebben om te worden gehoord en steun krijgen als ze problemen hebben. Daarom zet Plan de kindertelefoon op, nu ook in Ghana, met steun van de Nederlandse overheid.

Kindertelefoon

kindertelefoonDoor het (gratis) nummer van de child helpline te bellen, krijgen kinderen in de provincie Akropong-Akuapem direct contact met een deskundige die naar hun problemen luistert en ze verder helpt. Plan lanceerde het project in Ghana in oktober vorig jaar in samenwerking met de African Movement Against Child Abuse – een organisatie tegen kindermishandeling.

Telefoontje verwijderd van een luisterend oor

De hulplijn is er nu nog alleen voor de 15.000 kinderen van Akropong–Akuapem, maar op termijn wordt de child helpline uitgerold over heel Ghana. Dat is belangrijk, want veel kinderen in Ghana krijgen te maken met geweld en misbruik. Prem Shukla, directeur van Plan in Ghana: “Kinderen houden hun problemen vaak voor zichzelf, simpelweg omdat ze niemand hebben om naar toe te gaan. Maar met de child helpline is een Ghanees kind een telefoontje verwijderd van een luisterend oor, advies en een specialist die het kind kan begeleiden naar de juiste instanties voor concrete hulp.”

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.