TUI Academy biedt jongeren opleiding en werkgelegenheid in Dominicaanse Republiek

  • 17 november 2017

TUI Care Foundation en Plan International lanceren de TUI Academy op de Dominicaanse Republiek. Hiermee bieden ze kansarme jongeren de mogelijkheid op een carrière in het toerisme en daarmee op een betere toekomst. Naast een vakopleiding stelt de Academy de jongeren in staat zich te ontwikkelen tot sterke, zelfbewuste personen. Daardoor zijn de jongeren beter beschermd tegen uitbuiting en zorgt ervoor dat ze bewuste keuzes kunnen maken over hun toekomst. Veel jongeren in de Dominicaanse Republiek zijn werkloos en seksuele uitbuiting is een groot probleem. Het percentage tienerzwangerschappen is er met 21 procent meer dan twee keer het wereldwijde gemiddelde.

TUI Academy

Vijftig jongeren tussen de 17 en 24 jaar uit drie gemeenschappen in Punta Cana doorlopen de eenjarige Academy waarbij ze drie maanden les krijgen in het toerismevak maar ook drie maanden stage lopen bij één van de hotels van Blue Diamond Resorts. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvangen de studenten een certificaat van INFOTEP (het officiële Dominicaanse instituut voor beroepsopleidingen) en een contract van minimaal zes maanden in één van de hotels. Naast deze vakinhoudelijke kennis en ervaring worden de jongeren gecoacht in hun persoonlijke ontwikkeling, financiële basiskennis en krijgen ze seksuele voorlichting. Een soortgelijke aanpak is al succesvol gebleken tijdens de samenwerking tussen Plan International en TUI in Brazilië tussen 2010-2014.

TUI Care Foundation werkt al jarenlang samen met Plan International. Monique van ’t Hek, CEO van Plan Nederland: “Samen met TUI Care Foundation bestrijden we uitbuiting van jongeren. De TUI Academy in de Dominicaanse Republiek is een perfect voorbeeld van ons partnership. Door 150 jongeren een beroepsopleiding te geven kunnen ze zich ontwikkelen tot sterke personen op sociaal en economisch gebied. En zich daarmee wapenen tegen het risico van seksuele uitbuiting.”

Focus op meisjes

Meer dan de helft van de eerste groep van 50 studenten zijn meiden. Traditionele rolverdelingen zorgen ervoor dat meisjes en vrouwen vaak thuis zitten zonder toekomstperspectief. Seksuele uitbuiting ligt op de loer en ook het aantal tienerzwangerschappen is hoog. Het opleidingsprogramma streeft daarom uiteindelijk naar een deelname van 70% jonge vrouwen op het totaal aantal studenten. Jonge vaders en moeders zijn welkom; hun kinderen kunnen, op kosten van de Academy, terecht bij een kinderopvang in de buurt, om zo de kans op uitval zo klein mogelijk te maken.

Samenwerking Plan International en TUI Care Foundation

Jeremy Ellis, lid van de Raad van Bestuur van TUI Care Foundation: “Wij zijn trots op onze samenwerking met Plan International. Preventie en opleiding zijn de sleutelwoorden waarmee we jonge mannen en vrouwen in de Dominicaanse Republiek nieuwe perspectieven bieden. Dit versterkt de lokale jeugd en draagt bij aan een sterke lokale gemeenschap.”

TUI Care Foundation

TUI Care Foundation is in 2011 opgericht door TUI. De stichting ondersteunt verschillende samenwerkingen en projecten op vakantiebestemmingen. Deze zijn gericht op de educatie van kinderen en jongeren, de bescherming van natuur en milieu en het stimuleren van de lokale economie en werkgelegenheid zodat gemeenschappen meer profiteren van toerisme.

Voor meer informatie, neem contact op met Charlotte Smit

06-81619414/ charlotte.smit@plannederland.nl

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.