Jaarverslag 2013 – 2014

Grote dank aan trouwe sponsors

David Vriesendorp nam dit jaar afscheid als voorzitter van de Raad van Toezicht van Plan Nederland. Hij vervulde deze functie van september 2007 tot september 2014. “Ik was nog in het dorp toen het hard begon te regenen. Ik schuilde in een lemen hut met vier vrouwen. Ze waren grenzeloos opgewekt – en dat terwijl hun mannen aan aids waren gestorven en zijzelf ook het virus hadden. Ze wilden nog zoveel mogelijk voor hun kinderen doen. Plan heeft hen geholpen om een herinneringsboek te maken voor hun kinderen, met daarin alle levenslessen die ze willen doorgeven.”

De hele wereld is gebaat bij een eerlijke verdeling van welvaart. Wij geloven dat die begint bij gelijke kansen en rechten voor meisjes en jongens. We hebben dit jaar weer hard gewerkt om ons steentje daaraan bij te dragen.

Er zal veel veranderen als vrouwen de positie krijgen om hun aandeel te leveren

Aantredend voorzitter Elsemieke Havenga kijkt vooruit.

Jaarverslag 2013 - 2014Lees meer over onze doelstelling en resultaten.

Jaarmagazine

Jaarverslag 2013 - 2014

Jaarrekening 2013 - 2014

Verantwoordingsverklaring 2013 - 2014

GRI 2013 - 2014

 

Triple A score

Triple A-score voor Jaarverslag Plan Nederland

Jaarverslag getoetst op drie belangrijke criteria

Plan Nederland heeft een Triple A-score behaald voor het Jaarverslag 2013-2014. Plan Nederland ontving deze eervolle vermelding op het gebied van heldere verslaglegging van de activiteiten.

Het jaarverslag is getoetst op drie onderdelen voor goededoelenorganisaties: maatschappelijk resultaatverantwoording, communicatie en compliance voorschriften. Op elk onderdeel is de hoogste score behaald: score A. De Triple A score is een onderdeel van de Transparant Prijs voor de beste charitatieve verslaggeving en wordt jaarlijks toegekend door PwC Accountants N.V.

Triple A-score en Transparantprijs

PwC heeft de Transparant Prijs voor de beste charitatieve verslaggeving in het leven geroepen om organisaties te motiveren transparante jaarverslagen te schrijven. Hiermee kunnen donateurs gefundeerde geefbeslissingen nemen, vrijwilligers gemotiveerd blijven, en blijft de integriteit van bestuurders gewaarborgd. De Triple A score is een jaarlijkse beoordeling en is gekoppeld aan het jaarverslag 2013-2014.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.