Wat doet Plan met de opbrengst van Giro555?

  • 18 april 2017

Heel Nederland heeft zich ingezet voor Giro555! Aan het einde van de actiedag op 29 maart bleek de opbrengst voor hulp aan de slachtoffers van de hongersnood al ruim 30 miljoen euro! Een prachtig bedrag en de actie loopt nog steeds.

giro555 uitslag actiedag

Hoe wordt het geld verdeeld?

Giro555 verdeelt het geld voor noodhulp en wederopbouw in het rampgebied onder de elf deelnemende hulporganisaties. Plan Nederland krijgt van het totaalbedrag 6,84%, wat met deze opbrengst neerkomt op 2 miljoen euro. Dit bedrag wordt verdeeld tussen hulp in Zuid-Sudan, Nigeria en Ethiopië. Hier zorgt Plan voor voedselhulp en het bestrijden en behandelen van acute ondervoeding van jonge kinderen en moeders.

Vrouwen en kinderen

Bij deze noodhulp ligt de focus op het welzijn van vrouwen en kinderen, met extra aandacht voor meisjes, omdat zij tot de meest kwetsbare groepen behoren. Als gezinnen maaltijden moeten overslaan, eten meisjes het laatst en het minst. Naast acute noodhulp richt Plan zich op lange termijnoplossingen. Zo helpt Plan de bevolking weer aan goede oogsten met droogtebestendige zaden, basis landbouwtraining en hulp aan veehouders.

Doneren kan nog steeds via het donatieformulier.

 
 
 
 
 

Kerstkaarten (mét voedzame schoolmaaltijd)

Ben jij nog op zoek naar kerstkaarten? Alleen nu: deze tien unieke kerstkaarten met enveloppen voor 19 euro.

Shop nu >
Gratis verzending

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.