Marokko getroffen door zware aardbeving

  • 11 september 2023

Plan International is geschrokken van de verwoestende aardbeving die Marokko in de nacht van vrijdag op zaterdag trof. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en bij iedereen met familie of vrienden in het rampgebied.

Op zaterdag 8 september werd het Atlasgebergte getroffen door een zware aardbeving. Negentien minuten later volgde een naschok. Door de beving zijn duizenden mensen overleden en vele anderen raakten gewond. De ergste verwoestingen vonden plaats in afgelegen bergdorpen, waar veel wegen geblokkeerd zijn door brokken puin. Dit maakt het voor reddingswerkers extra moeilijk om overlevenden te bereiken.

Unni Krishnan, directeur Noodhulp bij Plan International: “Veel kinderen en hun gezinnen slapen op straat uit angst voor naschokken. Naast voedsel, drinkwater en medische zorg is het belangrijk dat zij psychosociale ondersteuning krijgen. Plan International leeft mee met de getroffen kinderen en families, de reddingswerkers en iedereen die zich zorgen maakt over familieleden of vrienden.”

Doneren via Giro6868

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555, waaronder Plan International, volgen de ontwikkelingen in het rampgebied op de voet. De Marokkaanse regering heeft op dit moment gericht hulp gevraagd aan een aantal landen en nog niet om bredere internationale hulp.

Net als verschillende andere hulporganisaties achter Giro555, is Plan International niet actief in Marokko. Ook hebben wij geen partners in het land. Andere hulporganisaties, zoals het Rode Kruis, zijn beter gepositioneerd om snel en waardevol noodhulp te bieden aan de getroffen bevolking. Via Giro6868 kan gedoneerd worden voor medische steun, psychosociale zorg en eerste hulp.

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.