Speelsters Eredivisie Vrouwen zoeken voetbalmeisjes voor het goede doel

  • 27 februari 2020

Profvoetbalsters uit de Eredivisie Vrouwen zetten zich vanaf 26 februari voor de tweede keer in om samen met voetballende meisjes geld in te zamelen voor meidenvoetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua. De actieperiode wordt afgesloten met een feestelijke finaledag op 7 juni waar deelnemende meiden de kans krijgen om met hun favoriete Eredivisie-speelsters een balletje te trappen en hun voetbaltalent te laten zien op de KNVB Campus in Zeist. Meisjes in de leeftijd van 7 t/m 16 jaar kunnen zich nu online aanmelden bij #TeamLaLeague.

Met #TeamLaLeague willen initiatiefnemer Plan International en de partners Johan Cruyff Foundation en Women Win, zoveel mogelijk meiden laten voet­ballen, want voetbal maakt meisjes sterk! Niet alleen in Nederland, maar ook in Latijns-Amerika waar voetbal helpt om ongelijkheid tussen meisjes en jongens tegen te gaan. Het doel is dat Eredivisie-clubs en voetbalmeiden hier samen €100.000 ophalen voor meidenvoetbalprojecten daar. De Eredivisie-clubs ADO Den Haag, vv Alkmaar, Excelsior Barendrecht, sc Heerenveen en FC Twente zullen zich inzetten om gedurende 100 dagen zoveel mogelijk meisjes aan hun club te binden en op die manier zo veel mogelijk geld op te halen.

Voetballende meisjes opgelet

Meisjes die geboren zijn tussen 2003 en 2013, gek zijn op voetbal en graag met profvoetbalsters uit de Eredivisie willen voetballen, kunnen meedoen aan #TeamLaLeague. Als zij zich op teamlaleague.nl inschrijven bij hun Eredivisie-club naar keuze, een persoonlijke pagina aanmaken en geld inzamelen, staan daar unieke voetbalprijzen tegenover. Zo mogen ze onder meer bij 50 euro deelnemen aan de finaledag op 7 juni. Tijdens die dag kunnen ze clinics volgen en voetballen met profvoetbalsters uit de Eredivisie. Daarbij maken ze kans om geselecteerd te worden voor het spelen van een wedstrijd onder leiding van Eredivisie-speelsters later in het jaar. De drie meiden die het meeste geld ophalen, winnen een ontmoeting met Sarina Wiegman, die ook ambassadeur is van Plan International.

Voetbalprojecten van La League

Het geld dat de deelnemers van #TeamLaLeague inzamelen, gaat naar meidenvoetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua. Naast beweging en plezier, draagt voetbal bij aan de kracht en het zelfvertrouwen van meisjes. Door meisjes via voetbalprojecten dezelfde kansen te geven als jongens worden stereotypen doorbroken. Ook krijgen meiden tijdens de voetbalprojecten van La League onder andere life skills trainingen en seksuele voorlichting. Zo worden ze zich onder meer bewust van de negatieve gevolgen van tienerzwangerschappen en kindhuwelijken.

Kick-off #TeamLaLeague

Op 26 februari was de kick-off van #TeamLaLeague op de KNVB Campus in Zeist. Monique van ’t Hek, directeur van Plan International Nederland, trapte af. Vervolgens gaven de Eredivisie-clubs onder toeziend oog van oud-deelnemers van #TeamLaLeague in 100 seconden aan waarom meiden zich bij hun club moeten aanmelden. Het event werd afgesloten met een heuse krachtmeting waarbij de aanwezige Eredivisie-speelsters een poging deden om het hardst de bal te trappen. De speelsters van Excelsior Barendrecht wonnen deze challenge.

Ben jij ook een supporter van meisjesvoetbal?

Steun de voetbalprojecten van La League!

Doe een tikkie
 
 
 
 
 

Kerstkaarten (mét voedzame schoolmaaltijd)

Ben jij nog op zoek naar kerstkaarten? Alleen nu: deze tien unieke kerstkaarten met enveloppen voor 19 euro.

Shop nu >
Gratis verzending

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.