Plan breidt noodhulp uit voor de slachtoffers van orkaan Idai

  • 27 maart 2019

Plan heeft de noodhulp aan de door de orkaan Idai getroffen landen uitgebreid. Duizenden mensen in Mozambique, Zimbabwe en Malawi, hebben hun huis zien instorten en overstromen. Voor Plan heeft het prioriteit om deze families te voorzien in hun eerste behoeften.

De storm, die gepaard ging met hevige regen en wind van meer dan 170 km per uur, liet een spoor van verwoesting achter. Honderdduizenden mensen zijn ontheemd en het dodenaantal loopt nog iedere dag op.

In samenwerking met nationale overheden, lokale partners en humanitaire organisaties voorziet ons noodhulpteam de getroffen families van eten, onderdak, schoon water en sanitaire voorzieningen. Adolescente meisjes krijgen ‘dignity kits’: pakketten met ondergoed, herbruikbaar maandverband, een emmer en zeep. Naast het voorzien in eerste levensbehoeften, ondersteunen we de zoektocht naar en redding van mensen die vastzitten in overstroomde gebieden.

Lees ook: Plan International redt 800 drenkelingen in Mozambique die gestrand waren door cycloon Idai

Onze grootste zorg is de bescherming van kwetsbare jongeren, en met name meisjes. Ontheemde meisjes die in shelters wonen lopen nu extra risico op geweld. In de drie landen die getroffen zijn door cycloon Idai, schuilen veel mensen in overvolle scholen, kerken en publieke gebouwen met gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Dit vergroot de kwetsbaarheid van meisjes.

Stuart Katwikirize, het regionale hoofd Disaster Risk Management van Plan International, zegt: “We focussen ons op de behoeften van adolescente meisjes. Onze prioriteit is dat in hun behoeften zoveel mogelijk wordt voorzien, onder andere door het bieden van bescherming en het verspreiden van ‘dignity kits’. We werken met lokale organisaties om ervoor te zorgen dat kinderen en hun families beschermd worden tegen de extra risico’s die jongeren lopen in noodsituaties.”

Jouw bijdrage redt levens!

Steun de getroffenen van orkaan Idai

Doneer hier
 
 
 
 
 

Kerstkaarten (mét geboortebewijs)

Ben jij nog op zoek naar kerstkaarten? Alleen nu: deze tien unieke kerstkaarten met enveloppen voor 19 euro.

kerstkaarten goed doel
Shop nu >
Gratis verzending

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.