Ontspan met een goed boek en steun meteen Plan!

  • 28 maart 2019

Ben je op zoek naar een verjaardagscadeau of een mooi boek voor jezelf en wil je direct bijdragen aan een project van Plan? Dat kan als je je boeken koopt bij YouBeDo!

YouBeDo wil graag bijdragen aan een eerlijke en rechtvaardige wereld. Als je een boek koopt op hun site gaat tot 12 procent van het aankoopbedrag naar een goed doel dat je zelf kiest. Plan International Nederland is een van de goede doelen die je op deze wijze kunt steunen.

Hier draagt jouw aankoop aan bij

Dankzij jouw bijdrage kan Plan International projecten uitvoeren waarmee meisjes en jonge vrouwen wereldwijd gesteund worden. Eén van deze projecten is de opvang van jonge vrouwen in Mali die het slachtoffer zijn geworden van meisjesbesnijdenis. Meisjesbesnijdenis is een pijnlijk en onherstelbaar ritueel, waarbij delen van de vrouwelijke genitaliën weggesneden worden. Het veroorzaakt psychische, lichamelijke en seksuele problemen en kan soms zelfs leiden tot de dood.

Youbedo boekenweek 2019 goed doel

Bijna 750 meisjes per dag besneden

De redenen die worden gegeven voor meisjesbesnijdenis variëren maar hebben altijd te maken met traditie en een door cultuur bepaalde visie op vrouwelijke seksualiteit en aantrekkelijkheid. In Mali worden jaarlijks honderdduizenden meisjes verminkt door meisjesbesnijdenis. Dat zijn bijna 750 meisjes per dag! Bijna negentig procent zelfs voordat ze vijf jaar oud zijn.

Met dit project leren twaalf jonge vrouwen in Mali om te gaan met de gevolgen van hun besnijdenis. Zo krijgen ze onder meer psychosociale opvang. Indien nodig krijgen ze ook een medische behandeling in het ziekenhuis en een klein startkapitaal om hun eigen bedrijf te starten. Hierdoor kunnen ze weer plannen maken voor de toekomst.

Naar de actie

Links & Downloads

 
 
 
 
 

Red levens!

Stel je voor dat er geen IC is, geen voorlichting, geen zeep, geen water. De gevolgen van het coronavirus zullen voor veel families en kinderen desastreus zijn. Help mee om verspreiding tegen te gaan.

Waterfilter webshop cadeau
Doneer eenmalig!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.