Miljoenen mensen getroffen door overstromingen Zuid-Azië

  • 22 augustus 2017

Miljoenen mensen zijn getroffen door hevige overstromingen en aardverschuivingen in Zuid-Azië. Zware moessonregens veroorzaken de ernstigste wateroverlast in tien jaar tijd. De afgelopen dagen stierven al honderden mensen in Bangladesh, India en Nepal.

Noodhulp overstromingen Zuid-Azië

Honderdduizenden huizen zijn volledig verwoest en miljoenen hectaren landbouwgrond zijn weggevaagd. Het is moeilijk om aan schoon drinkwater te komen en veel wc’s zijn onbruikbaar. Door de slechte hygiëne zijn de eerste gevallen van tyfus en geelzucht al gemeld. Er wordt gevreesd voor een grootschalige uitbraak van deze ziekten.

Plan helpt

Plan biedt de slachtoffers van de overstromingen noodhulp: er is dringend behoefte aan voedsel, drinkwater en tijdelijk onderdak. Ook richt Plan zich in de getroffen gebieden op de bescherming van kinderen. Vooral kinderen zijn in noodsituaties het meest kwetsbaar. Alles wat veilig en vertrouwd was, is verwoest. Na het bieden van de meest urgente noodhulp zal Plan noodscholen bouwen, zodat kinderen hun leven weer een beetje op kunnen pakken.

Miljoenen mensen hebben dringend hulp nodig. Help ook de slachtoffers van de overstromingen in Zuid-Azië. Elk bedrag is zeer welkom!

Zo is de situatie in de verschillende landen:

Noodhulp overstromingen Zuid-Azië

Bangladesh

Plan International Bangladesh meldt dat 5,7 miljoen mensen zijn getroffen door de overstromingen. Zo’n 100 mensen overleefden dit niet. Ruim 40.000 huizen zijn volledig verwoest en 4,6 miljoen hectare landbouwgrond is weggevaagd. Vooral in de districten Rangpur, Rajshahi, Dhaka en Sylhetr is dringend voedsel, onderdak, schoon drinkwater en toiletvoorzieningen nodig. In Bangladesh zijn de gebieden waar Plan-sponsorkinderen wonen gelukkig niet getroffen.

India

Volgens Plan International India zijn meer dan 12 miljoen mensen getroffen door de overstromingen. Bijna 400.000 mensen moeten de komende tijd in een opvangkamp doorbrengen. De zware overstromingen hebben in het land al aan 253 mensen het leven gekost. Helaas zijn ook de gebieden waar Plan International India werkt (regio’s Sitamarhi en Muzzafurpur) zwaar getroffen. Plan biedt hier nu al directe noodhulp aan 5000 gezinnen.

Noodhulp overstromingen Zuid-Azië

Nepal

Tot nu toe hebben 123 mensen de overstromingen in Nepal niet overleefd en 35 mensen zijn vermist. Al ruim 3.500 mensen moesten hun huizen verlaten. En deze getallen zullen nog oplopen, omdat de meest afgelegen dorpen in het gebied nog niet te bereiken zijn. In Nepal zijn al zo’n 6.000 sponsorkinderen en hun families getroffen door het noodweer.

Nederlandse sponsors krijgen zo snel mogelijk bericht over de situatie van hun sponsorkind in Nepal of India. Omdat de focus nu ligt op het bieden van noodhulp, kan dit enige tijd duren.

Voor het bieden van noodhulp is hard geld nodig. Help ook de slachtoffers van de overstromingen in Zuid-Azië. Elk bedrag is zeer welkom!

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.