Heel Europa in actie voor slachtoffers hongersnood

  • 16 maart 2017

In heel Europa starten hulporganisaties acties om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers van hongersnood. Na Giro555 in Nederland hebben ook het Britse DEC, het Belgische Consortium 12-12, het Zwitserse Swiss Solidarity en het Italiaanse AGIRE de rekeningnummers voor levensreddende noodhulp geopend.

Ook buiten Europa

Het Canadese Humanitaire Coalitie is een inzamelingsactie gestart en de hulporganisaties die samenwerken in Japan, Duitsland, Oostenrijk en Zweden zijn bezig met het voorbereiden van acties.

Giro555 hongersnood

Verlies van levens voorkomen

“Met donaties kunnen de hulporganisaties die we vertegenwoordigen de humanitaire hulp verlenen die zo hard nodig is om onnodig lijden en verlies van leven te voorkomen”, zeggen de samenwerkende hulporganisaties in tien landen in een gezamenlijke verklaring. “Als we niet handelen, zijn de gevolgen onvoorstelbaar”, schrijft Swiss Solidarity in haar oproep aan alle Zwitsers om te helpen.

Inspirerend

“Dit is een uitslaande brand”, zegt Farah Karimi, actievoorzitter van Giro555. “We kunnen ontzettend veel levens redden door niet te twijfelen, maar te handelen. We zien in Nederland dat mensen massaal geven. Dat is fantastische inspiratie voor landen waar nu acties starten.”

Help slachtoffers hongersnood
Red levens. Geef voor eten.

 

Doneren kan via het donatieformulier.

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.