Building Back Better in beeld: een terugblik op de activiteiten

  • 8 augustus 2022

Het éénjarige Building Back Better-programma van de Down to Zero-alliantie richt zich op de groeiende seksuele uitbuiting van kinderen in twaalf landen in Latijns-Amerika en Azië, tijdens en na de coronapandemie. Het programma is in 2022 afgerond. Om de activiteiten nogmaals in het zonnetje te zetten presenteert de Down to Zero-alliantie een fotoboek vol verhalen en initiatieven die het Building Back Better-programma tot een succes hebben gemaakt.

Seksuele uitbuiting van kinderen is een complex probleem dat om een veelomvattende aanpak vraagt. Kinderen staan centraal in Building Back Better; niet alleen als kwetsbare doelwitten van seksuele uitbuiting, maar ook als belangrijke spelers bij het aandragen van oplossingen. Daarnaast kijkt Building Back Better naar de omgeving van kinderen. Van gezinnen en gemeenschappen tot het bedrijfsleven en de nationale overheid, allemaal hebben ze een belangrijke rol in het tegengaan van seksuele uitbuiting van kinderen.

Een jaar Building Back Better in foto’s en verhalen illustreert de vele initiatieven en activiteiten die in Latijns-Amerika en Azië hebben plaatsgevonden.

Over Down to Zero

Down to Zero heeft het doel om kinderen en jongeren te beschermen tegen het risico van seksuele uitbuiting in twaalf landen in Azië (India, Bangladesh, Nepal, Indonesië, Filippijnen, Thailand) en in Latijns-Amerika (Bolivia, Colombia, Peru, Nicaragua, Brazilië, Dominicaanse Republiek). De alliantie stelt kinderen en jongeren in staat zelf op te komen voor hun rechten en helpt gemeenschappen hun kinderen te beschermen tegen seksuele uitbuiting. Ook stimuleren we beter overheidsbeleid en werken we samen met het bedrijfsleven, zoals de reis- en toerisme industrie.

De Down to Zero-alliantie is een samenwerking van Terre des Hommes, Plan International, Defence for Children-ECPAT, Free a Girl en ICCO (part of Cordaid) en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.