Thaise ondernemers in de dop

Op de Wat Kod School in het oosten van Thailand leren kinderen hoe ze met geld moeten omgaan. Plan en de Thaise Citibank hebben daarvoor een onderwijsprogramma ontwikkeld, met een eigen schoolspaarbank die door de leerlingen wordt gerund.

onderwijs ThailandInmiddels hebben ruim 1.000 kinderen financiële vaardigheden opgedaan, zoals sparen, discipline met geld en budgetteren. Maar de kinderen leren spelenderwijs ook hoe ze een bedrijfje kunnen opzetten. Ze kunnen daarvoor een bedrag lenen bij de schoolspaarbank. “Mijn vrienden en ik hebben een bedrijfje opgezet in sleutelhangers die we zelf maken”, vertelt Bow (11) enthousiast. “We dachten dat mensen sleutelhangers wel leuk zouden vinden en dat klopt. “We hebben onze lening al terugbetaald en verdienen al een beetje. Maar ik ga niets kopen. Alles wat we verdienen, besteden we aan ons bedrijf.”

Nieuwe vaardigheden

Naast onderwijs voor kinderen, geeft Plan ook trainingen aan jongeren die voortijdig van school gingen. Zij doen belangrijke vaardigheden op, waardoor ze gemakkelijker aan een baan komen. Ook volgen jongeren zakelijke trainingen en boekhoudcursussen. Zo kunnen zij zichzelf in de toekomst beter onderhouden.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.