El Niño: drinkwater voor een beter leven voor meisjes in Ethiopië

De laatste jaren heeft het weerfenomeen El Niño een zware tol geëist van families in Afrika. De droogte leidde tot een ernstig tekort aan drinkwater waardoor vele meisjes en vrouwen dagelijks lange afstanden moesten afleggen om water te halen. Een lastig en tijdrovend karwei die de meisjes van school hield.

Plan installeerde drinkwatertanks in de buurt van de scholen die dagelijks worden bevoorraad zodat de bewoners hun activiteiten weer kunnen hervatten en meisjes op tijd op school zijn.

Ethiopie noodhulpKinderen richten zich weer op school

Sinds Plan een drinkwatertank installeerde in het door droogte geteisterde gebied kunnen de kinderen van het dorp weer naar school gaan in plaats van dagelijks kilometers te lopen om drinkwater te halen.
Shesheg (13) moest voor de installatie van de tank elke ochtend voor school water halen voor haar familie. De tocht van drie uur met een jerrycan van 25 liter maakte dat ze vaak te laat in de les verscheen en leerstof miste. Ze zegt: “Nu we in het dorp water hebben, ben ik op tijd op school en kan ik veel beter opletten. Ik wil graag dokter worden dus het is belangrijk dat ik goed mijn best doe.”

Ethiopie noodhulpDrinkwater voor 1.665 mensen

De school van Shesheg wordt gefinancierd door Plan. De school telt 337 leerlingen, waarvan 177 meisjes. De drinkwatertank die Plan in het dorp installeerde hielp al 333 gezinnen en bereikte in het totaal 1.665 mensen.

 

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.