CBF-erkenning

Plan Nederland heeft sinds 1998 het CBF-Keur en voldoet sinds 1 juli 2016 aan de door het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) nieuw opgestelde erkenningsvoorwaarden. Deze nieuwe regeling omvat de voorwaarden waaraan iedere goededoelenorganisatie moet voldoen. Sponsors, donateurs en andere belanghebbenden weten daardoor zeker dat erkende organisaties zich houden aan heldere spelregels en het is duidelijk wat ze willen bereiken. Erkende organisaties communiceren daarover transparant en begrijpelijk. Ook andere partijen, zoals banken, loterijen en gemeenten, vragen steeds vaker om deze erkenning. De toetsing en het toezicht door het CBF versterken bovendien het maatschappelijk vertrouwen in de sector als geheel.

Code voor Goed Bestuur

In de bedrijfsvoering voldoet Plan Nederland aan de Code voor Goed Bestuur, conform de richtlijnen van de Commissie Wijffels uit 2005. Deze code is in 2008 vervlochten met het reglement van het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving). Als drager van de erkenning hanteert Plan Nederland bij de fondsenwerving de gedragscode van het CBF.

Links & Downloads

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.