Girls Rights Watch

De Girls Rights Watch is een enthousiaste groep van 17 jongeren tussen de 18 en 26 jaar, die indirect invloed uitoefenen op Nederlandse beleidsmakers en bij relevante ministeries en bij Nederlandse parlementariërs. Ook onderhoudt de Girls Rights Watch contacten met Nederlandse politieke jongerenorganisaties, de jongerenvertegenwoordigers van de Verenigde Naties en UNESCO. De jongerenlobbyisten doen dit door middel van onderzoek, publieke lobby acties, het creëren van media-aandacht en het organiseren van events en netwerkbijeenkomsten.

Girls Rights Watch

De eigen filmproductie van de Girls Rights Watch

Zo kwam de Girls Rights Watch in 2019 in actie

Ook in het afgelopen jaar heeft een nieuwe groep van 15 jongeren flink van zich laten horen en aandacht gevraagd voor het belang van meisjesrechten. Elk jaar kan een nieuwe groep jongeren deelnemen aan het jaarprogramma van de Girls Rights Watch. Ze krijgen trainingen van Plan International Nederland en gaan daarnaast het gesprek aan met andere jongeren en met mensen uit het bedrijfsleven en de Nederlandse en internationale politiek.

Zo kwam de Girls Rights Watch in 2017 in actie
Zo kwam de Girls Rights Watch in 2018 in actie

Girl Takeovers BuZa Reina Buijs

Politieke jongeren en bedrijven ondersteunen manifest

We hebben alle namen van de mensen die de petitie ondertekend hebben op een roze loper geschreven. Ook hebben we de leden van de commissies OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) gevraagd hun naam erop te schrijven en achter het wetsvoorstel te staan dat bedrijven verplicht om transparant te zijn over salarissen. Politieke jongeren en bedrijven ondertekenen het manifest. Dit is een concept ter kennisgeving.

#GirlsGetEqual

In Nederland werden er gedurende de hele week van 8 tot 11 oktober 2019 (Wereldmeisjesdag) verschillende posities overgenomen door de Girls Rights Watch. Zo droegen onder anderen Lodewijk Asscher (partijleider PvdA), Sven Sauvé (CEO RTL Nederland) en Aimée Kiene (Chef Volkskrant Magazine) hun positie voor een dag over, als symbool voor gelijke rechten en kansen.

Bekijk de Girl Takeovers uit 2019

GRW Takeover_Lodewijk Asscher_Fotograaf Peter de Ruiter

Wake-upcall!

In aanloop naar Wereldmeisjesdag 2019 lanceerde Plan International Nederland een onderzoek naar leiderschapsambities onder 1.000 Nederlandse meisjes en jonge vrouwen tussen de 15 en 25 jaar. Hieruit blijkt dat bijna driekwart van de meisjes in Nederland denkt dat het lastiger is voor vrouwen om een leidinggevende functie te bemachtigen dan voor mannen. Ook is 73 procent van de ondervraagde meisjes van mening dat vrouwelijke leiders harder moeten werken om gerespecteerd te worden dan hun mannelijke tegenhanger.

Het volledige rapport ‘Leiderschapsambities onder meisjes’ kun je hier lezen.

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram.

jongerengroep van de Girls Rights Watch
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.