Betaal de Nederlandse vrouw wat ze verdient!

Er moet vandaag nog een einde komen aan de loonkloof in Nederland. Met dát idee zijn wij, de Girls Rights Watch, begonnen aan deze actie. Samen met jou kunnen wij deze kloof namelijk dichten!

Wij geloven volledig in het wetsvoorstel dat de Nederlandse loonkloof (gemiddeld 16%*) moet doen verdwijnen. In dit voorstel staat dat bedrijven/organisaties transparant móeten zijn over hun salarissen. Natuurlijk willen we dat dit wetsvoorstel uiteindelijk zorgt voor gelijke cijfers, in de kern gaat het ons alleen om méér dan dat: wij willen dat Nederland met het aannemen van de wet laat zien dat het daadwerkelijk staat voor gelijkheid tussen mensen.

Bekijk hieronder de video van Women Inc. met Nienke Plas:

Wanneer je deze petitie tekent geef je aan dat je net als wij klaar bent met (loons)ongelijkheid gebaseerd op gender, en dat je samen met ons opstaat voor de rechten van vrouwen. Wij zullen de rest doen: we gaan de handtekeningen verzamelen en overhandigen aan politici in Den Haag. Zo wordt het ook voor alle politieke partijen in Den Haag duidelijk dat ongelijke beloning zó 2018 is.

*Dit komt deels door een ongelijkheid in de verdeling van topfuncties en vol-/deeltijdwerk; het andere deel is niet te verklaren. Met onze petitie richten we ons op het laatste.

Waarom geloven leden van de Girls Rights Watch in deze petitie?

Sander (24)

“Er zijn partijen die zeggen dat ‘het zichzelf wel oplost’. Als dat al zo is, heb ik daar het geduld niet voor. Het moet nu veranderen, ik ben er klaar mee!”


Marjolein (24)

“Als we vrouwen gelijk willen behandelen in de maatschappij, hoort daar een gelijke beloning bij!”


Alette (23)

“Equal pay is the only way! Waarom zou ik minder salaris krijgen dan mijn collega’s voor hetzelfde werk? Ik lever toch net zulk waardevol werk af als mijn mannelijke collega?”

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.