Ruim 400 deelnemers bij de eerste editie van de Nacht Tegen Seksueel Geweld

  • 13 maart 2023

Afgelopen zaterdag 11 maart was het dan eindelijk zo ver! Na maanden van voorbereiding en training kon de eerste editie van de Nacht Tegen Seksueel Geweld van start gaan. Ruim 400 deelnemers liepen die nacht twintig kilometer door Rotterdam om aandacht te vragen en geld op te halen voor de strijd tegen seksueel geweld. Toen de wandeling van start ging stond de teller op €76.860, maar inmiddels is deze zelfs al opgelopen tot een fantastisch bedrag van bijna €80.000.

Plan International organiseert de Nacht Tegen Seksueel Geweld om zichtbaarheid en bewustwording te creëren over seksueel geweld. Wereldwijd is seksueel geweld een groot probleem en de mentale en fysieke gevolgen voor meisjes en jonge vrouwen zijn enorm.

Twintig kilometer door de Rotterdamse nacht

Plan International-ambassadeurs LAKSHMI, Moïse Trustfull en Yara Michels deden samen met directeur Garance Reus-Deelder de aftrap van deze eerste editie in de Stadshaven Brouwerij. Daarna begon om 0.15 uur de tocht: via de havens, de Erasmusbrug en de Markthal kwamen rond 5.30 uur de eerste wandelaars bij de finish aan.

Onderweg maakten de deelnemers kennis met Ngoc uit Vietnam, Sharon uit Uganda en Yara uit Egypte. Deze meisjes nemen deel aan Plan International-programma’s tegen seksueel geweld. Via audiofragmenten werden hun verhalen gedeeld met de wandelaars. Ook werden zij uitgenodigd om mee te werken aan een groot kunstwerk op het plein naast de Markthal. Hier schreef elke deelnemer een seksueel intimiderende opmerking, ofwel een catcall, op de stoep. In samenwerking met Catcalls of Rotterdam maakten we seksuele intimidatie op deze manier zichtbaar en bespreekbaar. De deelnemers konden bij de rustposten ook genieten van livemuziek door Ismena en een dansoptreden gechoreografeerd door Robin Benjamin.

Fotograaf: Eppo Karsijns

Succesvolle eerste editie

Na twintig lange kilometers kwamen de deelnemers moe maar voldaan over de finishlijn bij de Stadshaven Brouwerij. Dankzij al onze fantastische deelnemers was de eerste editie van de Nacht Tegen Seksueel Geweld een groot succes! Het opgehaalde geld zal Plan International gebruiken voor programma’s en projecten waarin de bescherming van meisjes en vrouwen tegen seksueel geweld centraal staat.

Veel dank aan al onze deelnemers, vrijwilligers, ambassadeurs Moïse Trustfull, LAKSHMI en Yara Michels, sponsoren en partners Veilige Vriendin, Jéh Jewels, I Care Producties, Stadshaven Brouwerij en HappySoaps, Zedenpolitie Rotterdam en Stichting Slachtofferhulp voor al hun inzet en doorzettingsvermogen.

Editie 2024

De volgende editie van de Nacht Tegen Seksueel Geweld is gepland op 20 april 2024. Loop jij ook mee? Stuur een mail met de titel NTSG editie 2024 en je gegevens naar info@planinternational.nl, dan krijg jij bericht zodra de inschrijving start en ontvang je een early bird korting.

Bekijk hier de Aftermovie

 

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.