Plan International verontrust over tweede coronagolf in India

  • 29 april 2021

Al dagenlang blijven de coronacijfers stijgen in India. In de afgelopen 24 uur werd er door het Indiase ministerie van Volksgezondheid een recordaantal gemeld van 379.257 nieuwe besmettingen en 3645 mensen die aan corona zijn overleden. We maken ons grote zorgen over de situatie en we staan in nauw contact met onze collega’s van Plan International India om hen te kunnen ondersteunen bij het bieden van hulp.

De werkelijke coronacijfers in India zijn waarschijnlijk nog hoger omdat niet alle coronabesmettingen en coronadoden geregistreerd worden. In totaal zijn er sinds de eerste uitbraak van COVID-19 al meer dan 200.000 mensen overleden. De ziekenhuizen kunnen de patiëntenstroom niet meer aan en er is een enorm tekort aan bedden, zuurstof en geneesmiddelen. In meerdere delen van het land, waaronder de hoofdstad Delhi, geldt een algehele lockdown. Plan International is bezorgd over de ingrijpende gevolgen van deze crisis voor kinderen, met name voor meisjes, en komt in actie om noodhulp te bieden.

Tweede coronagolf treft India hard

Wat doet Plan International?

  • Voedselhulp. Plan International zamelt geld in om 100.000 arme, kwetsbare families in zowel steden als op het platteland te ondersteunen met voedselpakketten.
  • Bescherming van hulpverleners. We willen 100.000 artsen, verpleegkundigen, zorgmedewerkers in de frontlinie, politieagenten en andere hulpverleners voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zodat ze veilig hun werk kunnen doen en coronapatiënten kunnen helpen.
  • Massacampagne om bewustzijn te vergroten. Plan International zal een miljoen meisjes, jongens en jonge vrouwen in 1800 dorpen ondersteunen bij voorlichting over het voorkomen van de verspreiding van corona. Hierbij is ook aandacht voor het ontkrachten van stigma’s en mythes die er bestaan over vaccinaties.
  • Zuurstofconcentrators voor coronapatiënten. We zullen zuurstofconcentrators leveren aan 500 verzorgings- en gezondheidscentra waar coronapatiënten behandeld worden. Met deze apparaten kunnen zij coronapatiënten helpen die extra zuurstof nodig hebben.
  • Steun voor 10.000 coronapatiënten. In 20 districten zullen we tijdelijke coronabehandelcentra opzetten waar 10.000 patiënten uit een arme, kwetsbare omgeving terechtkunnen voor zorg, behandeling en voeding.

Tweede coronagolf in India

Ongekende gezondheidscrisis

Mohammed Asif, directeur van Plan International India, legt uit: “De tweede golf van de coronapandemie treft India heel hard en leidt nu tot een ongekende gezondheidscrisis. Onze gezondheidszorg wordt overspoeld door een oneindige stroom coronapatiënten die medische zorg en extra zuurstof nodig hebben. We moeten samenwerken en nu in actie komen om het lijden te verlichten van de grote aantallen mensen die getroffen zijn door corona.”

Grote gevolgen voor kinderen

Plan International zet zich in om arme en kwetsbare families de hulp te bieden die ze nu dringend nodig hebben. Tijdens de pandemie worden kinderen, en met name meisjes, de dupe van de situatie. Niet alleen hun gezondheid loopt gevaar, de coronacrisis heeft ook andere grote gevolgen voor hen. Hun ouders verliezen hun baan of inkomsten, kinderen kunnen niet meer naar school, het aantal kindhuwelijken stijgt en ook het aantal gevallen van huiselijk geweld en kinderarbeid neemt toe. We willen ten minste een miljoen arme en kwetsbare families in India ondersteunen, zowel in steden als op het platteland, om de impact van corona op hun leven te beperken.

Steun kinderen en families in India

Help mee!

Doneer nu
 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.