Plan International verleent noodhulp op de Filipijnen na orkaan Mangkhut

  • 17 september 2018

Plan International geeft noodhulp op de Filipijnen nadat orkaan Mangkhut (lokale naam is Ompong) over het land raasde. Volgens Filipijnse media zijn er 65 doden gevallen en worden er zeker 45 personen vermist.

Vooral aardverschuivingen zorgen voor dodelijke slachtoffers. Volgens de eerste schattingen zijn minstens 250.000 mensen door de orkaan getroffen. Huizen en gebouwen zijn ingestort, de elektriciteit is uitgevallen en scholen zijn dicht. Met een diameter van 900 kilometer en een snelheid van 255 kilometer per uur is de orkaan de sterkste die de Filipijnen dit jaar heeft aangedaan. De orkaan is inmiddels afgezwakt, deze trok van de Filipijnen naar Hongkong en trekt nu door het zuidoosten van China.

Plan International Filipijnen heeft een team naar het eiland Cagayan-Isabela gestuurd. Sinds zaterdag werkt dit rapid reponse team aan de voorbereiding van noodopvang. Schoon (drink)water en sanitatiepakketten liggen klaar om uit te delen. Het team inventariseert welke hulp het eerst verleend moet worden. ‘’Kinderen, met name meisjes, worden het hardst getroffen bij natuurrampen’’, zegt Dennis O’Brien, directeur van Plan International Filipijnen. “Voor kinderen is deze ontwrichting vaak extra heftig.”

Samen helpen we de slachtoffers op de Filipijnen

Help je mee?

Doneer nu

 

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.