Plan International stopt activiteiten in Pakistan

  • 1 december 2018

Plan International is door de Pakistaanse overheid opgedragen per 1 december 2018 alle activiteiten in het land stop te zetten. In een brief van 2 oktober 2018, geeft de minister van Binnenlandse Zaken een termijn van 60 dagen om alle projecten en programma’s te beëindigen.

Deze brief volgde op een hoger beroep, aangetekend door de organisatie in december 2017, nadat de her-inschrijving van Plan International in Pakistan was afgewezen door de overheid. De reden van deze afwijzing is niet gegeven.

Ook een aantal andere internationale organisaties die actief zijn in Pakistan, is gevraagd het werk in Pakistan volledig te staken.

Plan International betreurt de beslissing van de Pakistaanse overheid. We zijn erg bezorgd over de gevolgen voor de honderdduizenden kinderen die momenteel door ons gesteund worden. Ook vinden we het een betreurenswaardige ontwikkeling voor onze collega’s van Plan International Pakistan.

Plan International is sinds 1997 actief in Pakistan en heeft met de diverse programma’s meer dan 1,6 miljoen kinderen ondersteund. De organisatie heeft op dit moment ruim 25.000 gesponsorde kinderen in Pakistan en een operatief budget van 8.3 miljoen euro, met 202 fulltime werknemers. Tijdens de hele periode van meer dan twintig jaar in Pakistan heeft Plan International 160 miljoen euro besteed. Dat is ten goede gekomen aan 26 miljoen mensen in ruim 29.000 leefgemeenschappen.

Wat heeft Plan International bereikt in Pakistan:

  • Toegang tot schoon water en hygiënische leefomstandigheden. Door ons werk kunnen 9 miljoen mensen nu gebruik maken van een toilet en leven ze in ‘open defecation free communities’.
  • Kinderen hebben hulp gekregen tijdens rampen, onder meer door middel van noodhulp en veilige opvang.
  • We hebben ervoor gezorgd dat 1,9 miljoen kinderen een geboortebewijs kregen.
  • Toegankelijkheid van kwalitatief goed onderwijs. Daaronder viel onder andere het opknappen van 964 scholen en het trainen van 4.200 leerkrachten.
  • Jongeren hebben essentiële vaardigheden aangeleerd en daardoor een baan gekregen. Als onderdeel daarvan kregen 4.000 jongeren een beroepsopleiding en 3.000 jongeren konden gebruik maken van micro-financiering.
  • Tweeduizend gezondheidswerkers kregen een training als onderdeel van gezondheidsprogramma’s voor kinderen.

De overheid heeft laten weten dat Plan International na zes maanden opnieuw een aanvraag kan indienen voor een inschrijving in Pakistan. Details over dit proces en over de tijd die dat vergt zijn op dit moment onbekend.We zullen actief blijven zoeken naar een manier om onze werkzaamheden na verloop van tijd weer te kunnen hervatten. Daarbij richten we ons vooral op gemarginaliseerde gemeenschappen. We hopen op een terugkeer in Pakistan, zodat we ons werk voor kwetsbare kinderen – vooral meisjes – kunnen voortzetten.

 
 
 
 
 

Red levens!

Stel je voor dat er geen IC is, geen voorlichting, geen zeep, geen water. De gevolgen van het coronavirus zullen voor veel families en kinderen desastreus zijn. Help mee om verspreiding tegen te gaan.

Waterfilter webshop cadeau
Doneer eenmalig!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.