Plan International start actie met Giro555 voor slachtoffers Sulawesi

  • 2 oktober 2018

Vandaag is Plan International met Giro555 een Nationale Actie gestart voor de slachtoffers van de aardbevingen en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi. De ramp heeft sinds vrijdag aan ruim 1.200 mensen het leven gekost, bijna 50.000 mensen zijn ontheemd en tot 1,5 miljoen mensen getroffen. Plan International roept namens Giro555 iedereen in Nederland op om in actie te komen voor de slachtoffers in Indonesië.

Giro555 Sulawesi

De situatie op Sulawesi

Sulawesi is vrijdag 28 september getroffen door een verwoestende aardbeving en tsunami. Officieel heeft de ramp sinds vrijdag 1.234 mensen het leven gekost, maar verwacht wordt dat het aantal slachtoffers de komende dagen nog verder stijgt, omdat veel gebieden nu nog onbereikbaar zijn. “De combinatie van een tsunami, aardbevingen en modderstromen hebben een grote ravage aangericht”, zegt Marinus Verweij, Giro555-actievoorzitter. “Nog steeds worden er mensen onder het puin vandaan gehaald en er is een grote behoefte aan drinkwater, medicijnen en onderdak. Als samenwerkende hulporganisaties slaan we de handen ineen om hulp te verlenen.”

Samen sterk

Bij uitzonderlijke rampen werken elf samenwerkende hulporganisaties – waaronder Plan International Nederland – samen onder de naam Giro555. Want samen redden we meer levens. We willen zoveel mogelijk geld ophalen voor hulp aan de slachtoffers op Sulawesi. Dat geld is hard nodig, want er is een enorme behoefte aan drinkwater, medicijnen en onderdak.

Samen met andere hulporganisaties achter Giro555 en lokale partners, is Plan International op dit moment op Sulawesi aanwezig. Er wordt directe noodhulp geboden, zoals onderdak, voedsel, dekens, hygiëne-pakketten, medische zorg en drinkwater. De hulpverleners richten zich daarnaast ook op het zoeken naar slachtoffers en het beschermen van kinderen. Diverse organisaties hebben speciale teams gestuurd om inventarisaties van de noden te doen.

Nederland helpt Sulawesi (Indonesië)

Vanaf vandaag worden fondsenwervende spots uitgezonden op radio, televisie en social media.
De komende weken worden door heel Nederland acties gestart om geld in te zamelen voor de slachtoffers in Indonesië. Giro555 roept iedereen in het land, ook scholen, bedrijven en sportclubs op om een bijdrage te leveren om zoveel mogelijk levens te redden.

Via social media worden acties bijgehouden via de hashtag #NLhelptsulawesi. Op Facebook www.facebook.com/giro555 verschijnen de komende weken updates over de situatie ter plaatse en er worden regelmatig verbindingen gelegd met hulpverleners ter plekke.

Over Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de elf samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. www.giro555.nl

Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Plan International Nederland, Oxfam Novib, Nederlandse Rode Kruis, Cordaid, ICCO & Kerk in Actie, CARE Nederland, Save the Children, UNICEF Nederland en World Vision.

Nederland helpt Sulawesi

Geef voor water, medicijnen en onderdak.

Red levens

 

 
 
 
 
 

Geef jouw moeder een cadeau met betekenis

Op zoek naar cadeau met een goed doel? Met een symbolisch cadeau uit onze webshop maak je meerdere mensen blij! De opbrengst besteden we aan één van onze projecten wereldwijd.

Geef een moederdagcadeau met impact!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.