Plan International biedt noodhulp aan slachtoffers cycloon Fani

  • 14 mei 2019

Op 3 mei is India getroffen door cycloon Fani. Dat ging gepaard met enorm hoge windsnelheden en grote hoeveelheden neerslag. Volgens Bishnupada Sethi, rampencoördinator van de staat Odisha in India, zijn er meer dan 10 miljoen mensen getroffen door de cycloon, bijvoorbeeld doordat hun huizen zijn verwoest en hun bron van inkomsten is weggevallen. Veel kinderen kunnen voorlopig niet naar school omdat hun school is vernietigd. Er zijn 38 doden gevallen. Plan International is vorige week begonnen met het bieden van noodhulp in India.

Grootschalige evacuatie

Er werden voor de cycloon aan land kwam 1,2 miljoen mensen geëvacueerd en mensen werden grondig ingelicht over hoe ze zich zo goed mogelijk konden beschermen. In 1999 zijn circa tienduizend mensen om het leven gekomen door een cycloon in India. Dankzij de verbeterde technologieën van de meteorologische dienst van India zag de overheid de storm deze keer aankomen.

Plan biedt noodhulp

Hoewel men goed voorbereid was, heeft de storm enorme schade aangericht. Het Puri district werd het hardst geraakt en zit nog steeds zonder stroom. Plan International India was niet meer actief in dit district, maar er is na de ramp een team van 15 mensen naar het getroffen gebied gereisd om te inventariseren hoe groot de schade is. Er zijn acht dorpen bezocht waar onder andere met getroffen families is gepraat. Hieruit bleek dat de noden hoog zijn. Er is daarom besloten om noodhulp te bieden in een aantal gebieden waar Plan al eerder actief was. Plan International India zal zich richten op de 5000 hardst getroffen families met een focus op meisjes, door onder andere het uitdelen van voedsel. Ook zullen er 2000 school kits uitgedeeld worden aan kinderen die geen schoolmaterialen zoals boeken en tassen meer hebben.

 
 
 
 
 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.